Dizüstü bilgisayara termal macun uygulanır mı?

Ümit Şahin87

Hectopat
Katılım
6 Nisan 2020
Mesajlar
614
Yer
Afyonkarahisar
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Web Tasarım
Merhaba, dizüstü bilgisayarıma Samsung 870 EVO SSD taktırırken genel temizlik ve termal macun uygulatmak istiyorum. Kaç gram almak gerekiyor? Ve en kaliteli termal macun hangisi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kaç gram almak gerekiyor? Ve en kaliteli termal macun hangisi?

Kaç gram aldığının değil ne kadar uyguladığının önemi var. 4 gram alabilirsin ileride de kullanma şansın olur.

Kalite bütçeden bütçeye değişir.
 
Yanlış bilgi
Notebooklarda işlemciler içeriye gömülü, gizli halde olurlar. Bilgisayarı tamamen demonte etmeden termal macun yenileyebileceğinizi sanmıyorum. Bilgisayarınız işlemci değişimine izin veren üst düzey bir modelse bilemeyeceğim.

Edit: Heatsink'leri söküp değiştirilebiliyormuş. Yeni bir şey öğrenmiş olduk.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Notebooklarda işlemciler içeriye gömülü, gizli halde olurlar. Bilgisayarı tamamen demonte etmeden termal macun yenileyebileceğinizi sanmıyorum. Bilgisayarınız işlemci değişimine izin veren üst düzey bir modelse bilemeyeceğim.

Alakası yok her model notebook a termal macun uygulanır.
 
Notebook Pc lerin kasa yapısına göre değişkenlik gösterdiği için bazı notebooklarda sadece alt kapağı açarak komple anakarta erişebilirsiniz, bazılarında da erişebilmek için önce klavyeyi sökmeniz ve bazılarında da komple üst kasayı sökmeniz gerekebilir. Bu konuda tecrübeniz yok ise pek girişmenizi istemem.

Termal macun konusunda da gramı önemli değil yeteri kadar sürmeniz gerekiyor. Nereye sürüleceğini görsel ile anlatmak istiyorum.

Altta paylaşmış olduğum görselde Bakır blok mevcut bu bloklar vidalıdır ve fan ile tek parçadır. Vidalarını dengeli şekilde sökerek blok komple kaldırılmalı. Akabin de eski macun güzelce temizlenilmeli örnegin ıslak mendil ile :p

Daha sonrasında yeni macun yeteri kadar sürülmeli ve yine dengeli şekilde sogutucu blok takılmalı.
 

Dosya Ekleri

  • maxresdefault.jpg
    maxresdefault.jpg
    100,9 KB · Görüntüleme: 29
Uygulayabilirsiniz, Arctic MX-5 termal macun kullanabilirsiniz. 4 gr olan modeli ile birçok kez işinizi görecektir. Arka kasayı söktukten sonra heatsinkleri çıkarıp temizlersiniz. Fanların tozunu vs de temizledikten sonra aşırıya kaçmadan pirinç tanesi kadar dahili GPU ve CPU'nün uzerine termal macun uygulayıp soktugunuz parçaları tekrar takarsiniz.
 
Ben monster kullanıyorum. Monster marka laptoplarda termal macun değişimi çok kolay. Abimde Dell marka bir laptop vardı. Onda termal macun değiştirmek için çok parça sökmek gerekiyordu, baya zorlanmıştık. Video izleyip yapabilirsin açıkçası. Ben Arctic MX-5 kullandım. Çakmaları da mevcut. Türkiye distribütöründen almanı tavsiye ederim.
 

Geri
Yukarı