Dizüstü Bilgisayarda Farklı Marka RAM Kullanma

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Benim Samsung dizüstü bilgisayarım var. Bilgisayarımda 4 adet ram slotu var ve bunlardan 2 tanesi 4GB Ram ile dolu. Ben 2 tane daha 4GB ram ekleyerek 16GB'a çıkarmak istiyorum fakat şu anki bellekler samsung marka. İnternette bulduğum Kingston DDR3 4GB SoDIMM 1600MHz CL11 Notebook Belleği (KVR16S11S8/4) Kingston marka belleklerden 2 tane daha eklesem sorun çıkar mı? CPU-Z'de mevcut belleklerin MHz değeri 800 olarak gösteriliyor. Technopat'ın bir videosunda bunu 2 ile çarpın diyordu yani 1600 MHz olması lazım.

bellekler.jpg

CPU-Z deki özellikler bu şekilde. Orada yazan 800 MHz'i 2 ile mi çarpmamız gerekiyor?
Bir sorum daha var, farklı marka bellekler sorun çıkarmaz diyenler de var ama çift kanal çalıştırmak için numaralarına kadar aynı olmalı diyenler de var. Şu an zaten çift kanal çalışıyor, eğer bu ramleri alırsam iki tane çift kanal ram mi çalışacak? Bunun performansa etkisi olur mu? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleme:
CPU-Z, 4 slot olarak gösterebilir ama fiziksel olarak o kadar slot olmayabilir yani önce görsel olarak doğrula.
RAMlerin 1600Mhz, 11 gecikme değerli ve 1.35V yani düşük voltajlı, buna uyan ürün alabilirsin şayet slot ve RAM desteği varsa.
Bulduğun 1.5V, olmaz.

4 slot ve dual channel desteği varsa 4 RAM ile dual channel çalışmaz. Gerçi çok da önemli değil zaten, render gibi işler yapmıyorsan.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00