Dizüstü bilgisayarda Turbo Boost kapatmak zararlı mı?

Blackss

Megapat
Makaleler
2
Arkadaşlar merhaba. 4070 ekran kartlı bir dizüstüm var. AC Brotherhood oynarken bile coşardı fanlar acayip ses çıkartı. Güç seçenekleri kısmından Turbo Boost'u kapatıp CPU'yu bir kısıtladım şimdi çiçek oldu ne fan sesi var ne bir şey rahat rahat oynuyorum. Zaten kaç senelik oyun, neden o kadar fan gücü gerektiriyor anlayamıyordum.

Ama bir yandan da korktum. Zarar verir mi bu bilgisayara? Test sonuçlarına göre zaten CPU'nun azaltıyor Boost kapatmak ama yine de bilemedim. Hem oyunun performansı düşmedi hem de fan sesi yok şu an.

Arkadaşlar merhaba. 4070 ekran kartlı bir dizüstüm var. AC Brotherhood oynarken bile coşardı fanlar acayip ses çıkartı. Güç seçenekleri kısmından Turbo Boost'u kapatıp CPU'yu bir kısıtladım şimdi çiçek oldu ne fan sesi var ne bir şey rahat rahat oynuyorum. Zaten kaç senelik oyun, neden o kadar fan gücü gerektiriyor anlayamıyordum.

Ama bir yandan da korktum. Zarar verir mi bu bilgisayara? Test sonuçlarına göre zaten CPU'nun azaltıyor Boost kapatmak ama yine de bilemedim. Hem oyunun performansı düşmedi hem de fan sesi yok şu an.
Hayir zarar vermez, sadece oyundan oyuna degisen performans kaybi yasarsiniz.

Sadece CPU'nun Boost yapmasını yüksek MHz'e Boost yapmasını engeller. Performans kaybı yaşarsın bir de sıcaklıkları düşer performansı kısıtlandığı için. Onun haricinde zararı yok.

Sessizlik modu nedir ki?

Bilgisayarınızdaki fan sesinden rahatsız olursanız diye sessiz mod diye bir eklenti var MSI programında. Fanın dönme hızını düşürerek sessiz bir deneyim sağlıyor. Ancak çok mantıklı bulmuyorum ben çünkü ısınma yaratabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı