Dizüstü bilgisayarda USB çoğaltıcı çalışır mı?

Yeniçocuk

Kilopat
Katılım
30 Kasım 2018
Mesajlar
5.554
Makaleler
2
Çözümler
13
Lenovo Ideapad 320 bilgisayarım var ama USB giriş sayısı iki tane var, USB çoğaltıcı alsam bilgisayarda çalışır mı? USB çoğaltıcı için priz lazım mı? Bir de USB 3.0 bellek sahibiyim, bellekten verim almam için 3.0 destekli çoğaltıcı almam gerekir mi? Son olarak USB 3.0 destekleyen çoğaltıcı satın aldığım zaman 2.0 olan belleğim 3.0 hızında çalışamaz değil mi?
 
USB 2.0 olan sokete 3.0 çoğaltıcı da alsanız, o sadece çoğaltıcı. Kontrolcü değil. Bu yüzden yine USB 2.0 limitlerinde çalışacak.
 
USB 2.0 olan sokete 3.0 çoğaltıcı da alsanız, o sadece çoğaltıcı. Kontrolcü değil. Bu yüzden yine USB 2.0 limitlerinde çalışacak.
Peki 3.0 olan çoğaltıcı soketine 3.0 bellek takarsak veri yazma hızında kayıp olur mu? USB çoğaltıcı için priz adaptör gibi ürünler lazım mı ve bilgisayar da sorunsuz çalışır mı
 
Hub fiyatları ve buna paralel özellikleri çok çeşitli, aldığın ürüne göre sorunun cevabı değişir. Makinanın portunun vereceği maks. güç belli; USB 3.0 için: 5V, 0.9A. Hub'ın çipi de bir miktarını kullacağından geriye 0.9A dan daha az akım ve sonuç olarak güç kapasitesi kalır. Harici disk bağlama gibi düşüncelerin varsa ya da başka güç tüketimi yüksek aygıtları takacaksan harici adaptörle güç sağlanan hubları kullanman gerekir. Ama ıvır zıvır şeyler bağlayacaksan ve gereksinimleri portun kapasitesinin altındaysa harici güç kullanmayan hub kullanabilirsin.

Data transferi için portun sağlayacağı aktarım hızı belli, aynı yolu aynı anda birkaç aygıt kullanırsa data transferi için, portun sağladığı data transfer hızı paylaşılır.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı