Dizüstü Bilgisayarı Pille Kullanırken Kasması

ilk mesajında öyle demedin ki ama. :)
Onun çözümü basit, batarya çıkık kullanacaksın ama bataryası çıkmayan bir laptop da ilk defa duyuyorum. o_O

Çevrenden doğru duymuşsun ama senin yönteminde bataryanın kısa sürede bitmesine neden olur. Telefondan tut laptoplara kadar her pilin bir doldurma boşaltma ömrü vardır. Yani mesela o bataryanın ömrü 2000 defa ise 3 saat yeten batarya 2000 defadan sonra yavaş 2 saat 1 saat yetmeye başlayacak bu şekilde ömrünü bitireceksin bataryanın. 2000 defa şarj diyelim 3 yıla tekamül ediyorsa sen bu şekilde bir günde defalarca doldur boşalt yapacağın için 8-10 ayda ömrü biter bataryanın belki.

Son düzenleyen: Moderatör:
ilk mesajında öyle demedin ki ama. :)
Onun çözümü basit, batarya çıkık kullanacaksın ama bataryası çıkmayan bir laptop da ilk defa duyuyorum. o_O

Çevrenden doğru duymuşsun ama senin yönteminde bataryanın kısa sürede bitmesine neden olur. Telefondan tut laptoplara kadar her pilin bir doldurma boşaltma ömrü vardır. Yani mesela o bataryanın ömrü 2000 defa ise 3 saat yeten batarya 2000 defadan sonra yavaş 2 saat 1 saat yetmeye başlayacak bu şekilde ömrünü bitireceksin bataryanın. 2000 defa şarj diyelim 3 yıla tekamül ediyorsa sen bu şekilde bir günde defalarca doldur boşalt yapacağın için 8-10 ayda ömrü biter bataryanın belki.

Yeni nesil ASUS PC'lerde batarya kasanın içine entegreli halde geliyor :) Sanırım sorunuma çözüm yok ölürsede napalım değiştiririz artık teşekkürler herkese.

Şarjda oynarsan pilinin öleceği kesin. Pilin çıkmıyorsa bilgisayarının içini açıp pilini çıkartmayı deneyebilirsin. Kasma sorunu ise şuana kadar kullandığım tüm dizüstü bilgisayarlar da şarjdan çıkarttığımda kasıyor, sanırım tüm dizüstü bilgisayarlarda olan şey bu.

Düzeltme; Pilinin çıkmadığını gördüm. Sanırım tek çözüm bitince yeni pil almak.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı