Dizüstü Bilgisayarı Şarjda Kullanmak

Frutonn

Decapat
Sarji %100 doldurup elektrikten kullanmak bataryayi cikarmadan, elektrik kesintisinde sıkınti cikartir mi yoksa batarya mi devreye girer? Akim korumali priz almami gerektirir mi yani?

Sarji %100 doldurup elektrikten kullanmak bataryayi cikarmadan, elektrik kesintisinde sıkınti cikartir mi yoksa batarya mi devreye girer? Akim korumali priz almami gerektirir mi yani?
En temizi dolduğu zaman kes bağlantıyı ya o şekilde kullan veya uzun soluklu kullanacaksan çıkart bataryayı şarj da takılı iken kullan sonuç olarak ani elektrik kesintilerinde her elektronik cihaz ufakta olsa sorun yaşar belki o an belli etmez ama ilerde olabilir. Siz kullanırken kapanmaz fakat bence zararlı birde düşün kesildiği gibi elektrik geldi yüksek voltaj

Bataryanın içinde ki pillerin kimyasal yapısına göre değişir.

Mesela ben 3 günde bir tamamen şarjını bitirip tekrar dolduruyorum. Masaüstü gibi kullanıyorum.

Kanımca 2 haftada bir bataryayı boşaltarak kullanmak yeterli. 3 gün bataryayı fazla yıprandırır gibi.

Merhaba lenovo g510 bilgisayarım. Tam 5 senedir devamlı şarjda kullandım. Hiç kabloyu söküp piliyle kullandığım olmadı denebilir. Varsa da ayda 2 gündür. Hala sapasağlam, pil değeri de %42.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…