İntel güncel işlemcilerden ise mümkün. Ancak yükte fazla macun dayanmayabilir. O yüzden macun alana kadar kullanılması gerektiğini yazmıştım önceki mesajda.
@Murat5038 Benim i7 4720HQ işlemcim %100 yükte 90 dereceye dayanıyor da o yüzden öyle söyledim, tabi işlemcinin ne olduğu da önemli ne kadar az güç çekerse o kadar az ısınır.
Oyunda diş macunu ile 60 derece çalışsın, bulunduğum bölgede, bilgisayarımı yere atar kırarım. 50 TL değerinde macun kullanıyoruz, yine istediğimiz değerlerde çalışmıyor.
Kadir o değil de bro. Sen bana video göndermemiş miydin? Cihaz 70'i geçmiyor diye, GTA 5'de. Bende demiştim ki; Yazın geçmeyecek laptop yoktur, bu sıcaklarda diye. Geçen Mesut'un inceleme videosu vardı. Cihaz 88, 99 arası çalışıyordu. (TULPAR) Normal bu cihazlar için. GTA'da işlemciyi %99 yaparsan, çok az bir kayıpla 80 derece üstüne çıkmaz cihaz. @Silinen üye
@immortalizm GTA'da işlemci kullanımı en çok %70 oluyor, 70 derece civarı çalışıyor bilgisayar. Ben prime95'te %100 yükte çalıştırdığımda bu sıcaklıkları görüyorum. Ayrıca işlemciyi %99 yaparsan Turbo Boost devre dışı kalır ve çok fazla performans kaybı yaşarsın, birçok takılma olur oyunda.
Bazı oyunlarda olmaz da. En fazla kaybedeceğin 5-8 FPS olur. Senin ekran kartın güçlü. Mesela, Witcher 3'de performans kaybı gözle görülür şekilde olur. Ama örneğin GTA'da 5 FPS anca kaybedersin. Normal, prime testi ile o sıcaklıklar. Bence.