Dizüstü bilgisayarlarda Boot dosyası silinirse ne olur?

İsimsiz0101

Decapat
Arkadaşlar yeni diz üstü bilgisayar aldım ama satış görevlisi bana Boot dosyası eğer silinirse veya virüs bulaşıp silerse bilgisayar çöpe gider dedi. Formatla falan düzelmez mi dedim. Hiçbir şey yapılmaz dedi. Bu yüzden bana bir antivürüs programı önerdi. Bilerek satmak istediğini düşündüm. Satış görevlisinin dediği doğru mu? Boot dosyası silinirse dizüstü bilgisayar çöpe mi gider?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar yeni diz üstü bilgisayar aldım ama satış görevlisi bana Boot dosyası eğer silinirse veya virüs bulaşıp silerse bilgisayar çöpe gider dedi. Formatla falan düzelmez mi dedim. Hiçbir şey yapılmaz dedi. Bu yüzden bana bir antivürüs programı önerdi. Bilerek satmak istediğini düşündüm. Satış görevlisinin dediği doğru mu? Boot dosyası silinirse dizüstü bilgisayar çöpe mi gider?
Windows açılmaz. Ayrıca USB ile tekrar yüklersin ve sorun çözülür. O kişi abartmış.

Satış görevlilerinin dediği hiçbir şeye inanmayın. Sizinde dediğiniz gibi size yazılımı satmaya çalışmış boot dosyası dediğiniz şey tabiri caizse cihazın koordineli çalışmasını sağlar, silinirse de netice de adı üstünde yazılım içine kodlanmış bir dosya elinizde dosyayı yükleyecek veri olduktan sonra bir önemi yok. (açıkçası yıllardır pc kullanıyorum ama boot dosyasına özel saldıran da neredeyse görmedim)

Win10 Live USB ile acip komut satirindan

bootrec /fixboot
bootrec /rebuildbcd

komutlari ile tamir edebilirsin. Format atmana gerek yok. Bu arada o cahil "satis gorevlisini" calistiran firmaya bir daha adimini dahi atmaman cok daha iyi olur. Bunu ise aldiysa firma daha acinasi durumda olmali. Bu adama bu sacmaliklari soylesin diye bir de para oduyorlar. Yazik.

indows açılmaz. Ayrıca USB il
Eyvallah teşekkürler.Vatan'dan aldım satış görevlisi bilmediğinden değil bence , virüs programını satmak için yalan söylemiş olabilir.
Win10 Live USB ile acip komut satirindan

bootrec /fixboot
bootrec /rebuildbcd

komutlari ile tamir edebilirsin. Format atmana gerek yok. Bu arada o cahil "satis gorevlisini" calistiran firmaya bir daha adimini dahi atmaman cok daha iyi olur. Bunu ise aldiysa firma daha acinasi durumda olmali. Bu adama bu sacmaliklari soylesin diye bir de para oduyorlar. Yazik.
Eyvallah teşekkürler.Vatandan aldım satış görevlisinin bilmediğinden değil virüs programını satmak için yalan söylemiş olabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı