G gkhan__1 Hectopat Katılım 15 Haziran 2020 Mesajlar 75 19 Eylül 2020 #1 Dizüstü bilgisayarlarda işlemci değiştirmek mümkün müdür, eğer mümkünse alırken nelere dikkat etmeliyim?
Dizüstü bilgisayarlarda işlemci değiştirmek mümkün müdür, eğer mümkünse alırken nelere dikkat etmeliyim?
Çözüm ViooYa 19 Eylül 2020 gkhan__1 dedi: Dell Inspiron 3521. Genişletmek için tıkla... 3521 Modelinde hem işlemci hem de ekran kartı lehimli olarak geliyor. Değiştirilmiyor.
gkhan__1 dedi: Dell Inspiron 3521. Genişletmek için tıkla... 3521 Modelinde hem işlemci hem de ekran kartı lehimli olarak geliyor. Değiştirilmiyor.
Gravax06 Hectopat Katılım 2 Eylül 2020 Mesajlar 2.024 Makaleler 1 Çözümler 10 Yer Ankara 19 Eylül 2020 #2 gkhan__1 dedi: Dizüstü bilgisayarlarda işlemci değiştirmek mümkün müdür, eğer mümkünse alırken nelere dikkat etmeliyim? Genişletmek için tıkla... Maalesef dostum çok zor, tabii Intel veya AMD'de çalışmıyorsan. Artı 0 Eksi
gkhan__1 dedi: Dizüstü bilgisayarlarda işlemci değiştirmek mümkün müdür, eğer mümkünse alırken nelere dikkat etmeliyim? Genişletmek için tıkla... Maalesef dostum çok zor, tabii Intel veya AMD'de çalışmıyorsan.
KS KS G gkhan__1 Hectopat Katılım 15 Haziran 2020 Mesajlar 75 19 Eylül 2020 #3 Gravax06 dedi: Maalesef dostum çok zor, tabii Intel veya AMD'de çalışmıyorsan. . Genişletmek için tıkla... Nesi zor? Artı 0 Eksi
Gravax06 dedi: Maalesef dostum çok zor, tabii Intel veya AMD'de çalışmıyorsan. . Genişletmek için tıkla... Nesi zor?
ViooYa Gigapat Zamanın Tanığı Katılım 7 Ocak 2017 Mesajlar 4.015 Makaleler 3 Çözümler 129 19 Eylül 2020 #4 Gravax06 dedi: Maalesef dostum çok zor,tabi İntel veya AMD'de çalışmıyorsan. Genişletmek için tıkla... Dizüstü bilgisayarınızın marka/model bilgisini paylaşırsanız bir şey söylememiz daha doğru olur. Bazı modellerde değiştirilebiliyor, bazılarında değiştirilemiyor. Artı 0 Eksi
Gravax06 dedi: Maalesef dostum çok zor,tabi İntel veya AMD'de çalışmıyorsan. Genişletmek için tıkla... Dizüstü bilgisayarınızın marka/model bilgisini paylaşırsanız bir şey söylememiz daha doğru olur. Bazı modellerde değiştirilebiliyor, bazılarında değiştirilemiyor.
Gravax06 Hectopat Katılım 2 Eylül 2020 Mesajlar 2.024 Makaleler 1 Çözümler 10 Yer Ankara 19 Eylül 2020 #5 gkhan__1 dedi: Nesi zor? Genişletmek için tıkla... İşlemci genellikle gömülü oluyor diye biliyorum. Artı 0 Eksi
Recep Baltaş Technopat Tam Bir Technopat'sınız! Katılım 14 Ağustos 2010 Mesajlar 79.065 Makaleler 287 Çözümler 2.268 Yer İstanbul 19 Eylül 2020 #6 Çoğu modelde cihazları inceltmek için artık soket kullanılmıyor. Bunun yerine BGA dediğimiz sistemle işlemci anakarta lehimli değiliyor. Bu yüzden de değiştirmek mümkün olmuyor. CPU-Z'den soket tipinizi öğrenebilirsiniz: FCLGA > Değişebilir. FCBGA > Değişemez. Son düzenleme: 19 Eylül 2020 Artı 0 Eksi
Çoğu modelde cihazları inceltmek için artık soket kullanılmıyor. Bunun yerine BGA dediğimiz sistemle işlemci anakarta lehimli değiliyor. Bu yüzden de değiştirmek mümkün olmuyor. CPU-Z'den soket tipinizi öğrenebilirsiniz: FCLGA > Değişebilir. FCBGA > Değişemez.
nih Hectopat Zamanın Tanığı Katılım 10 Nisan 2020 Mesajlar 4.688 Makaleler 1 Çözümler 45 19 Eylül 2020 #7 İşlemci gömülü değilse değiştirilebilir diye biliyorum. Artı 0 Eksi
mburaktekin Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 10 Eylül 2020 Mesajlar 5.006 Makaleler 2 Çözümler 11 Daha fazla Cinsiyet Erkek 19 Eylül 2020 #8 Bazı modellerde evet. Artı 0 Eksi
ihydrogeni Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 2 Şubat 2020 Mesajlar 2.628 Makaleler 1 Çözümler 27 Yer İstanbul Daha fazla Cinsiyet Erkek Meslek Yazılım Tasaarım Müh. 19 Eylül 2020 #9 Gömülü/Lehimli olanlar da değiştiriliyor ama garantisi olan bir işlem değil. İşi en düzgün yapanın bile çalıştırma şansı %99. Artı 0 Eksi
Gömülü/Lehimli olanlar da değiştiriliyor ama garantisi olan bir işlem değil. İşi en düzgün yapanın bile çalıştırma şansı %99.
KS KS G gkhan__1 Hectopat Katılım 15 Haziran 2020 Mesajlar 75 19 Eylül 2020 #10 ViooYa dedi: Dizüstü bilgisayarınızın marka/model bilgisini paylaşırsanız bir şey söylememiz daha doğru olur. Bazı modellerde değiştirilebiliyor, bazılarında değiştirilemiyor. Genişletmek için tıkla... Dell Inspiron 3521. Artı 0 Eksi
ViooYa dedi: Dizüstü bilgisayarınızın marka/model bilgisini paylaşırsanız bir şey söylememiz daha doğru olur. Bazı modellerde değiştirilebiliyor, bazılarında değiştirilemiyor. Genişletmek için tıkla... Dell Inspiron 3521.