Dizüstü bilgisayarlarda jak vs. USB kulaklık

Krono

Kilopat
Katılım
17 Şubat 2017
Mesajlar
142
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba.
Konu başlıktan net anlaşılmayabilir, pek anlatamadım.
Dizüstü bilgisayarda Gaming kulaklık kullanacağım fakat kulaklığın jak girişli mi USB girişli mi olması gerektiğini bilmiyorum. İnternetten okuduğum kadarı ile jak girişli kulaklıkların dip ses verdiğini okudum.
USB girişli kulaklıklarda ses kartı varmış. Açıkçası hangisi iyi hangisi kötü bilmiyorum.
Dizüstü bilgisayarlarda hangi girişi tercih etmeliyim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
WhatsApp Image 2020-08-20 at 17.51.38.jpeg


gm5-plus-mikrofonlu-kulaklik-detail.png


2015-08-22 02.00.31.jpg


Ekran Görüntüsü 2020-12-21 14-36-29.png


Hiçbiri dip ses vermedi şarjı takılı...
 
Merhaba.
Konu başlıktan net anlaşılmayabilir, pek anlatamadım.
Dizüstü bilgisayarda Gaming kulaklık kullanacağım fakat kulaklığın jak girişli mi USB girişli mi olması gerektiğini bilmiyorum. İnternetten okuduğum kadarı ile jak girişli kulaklıkların dip ses verdiğini okudum.
USB girişli kulaklıklarda ses kartı varmış. Açıkçası hangisi iyi hangisi kötü bilmiyorum.
Dizüstü bilgisayarlarda hangi girişi tercih etmeliyim?
Dizüstü bilgisayarlarda(yada genel olarak bilgisayarlarda) bilgisayara bağlı olarak ses kartı kötü ise kaliteli bir ses alamazsınız ama aynı laptoptan usb kulaklık ile ses kartı bozuk dahi olsa ses alırsınız, jak kulaklık anakartın ses kartı kadardır ama usb de böyle bir durum yok ayriyeten usb kulaklıklar 5 voltla beslenebildiği için daha yüksek ses verebiliyor(pc ile aramda 3 metre olsada sesleri anlayabiliyorum o derece yüksek bir ses) karar burda size kalmış. Ben hem jak kulaklık kullandım şuanda çok kaliteli olmasa da usb kulaklık kullanıyorum(rampage x titan, bu bozulunca tekrar cooler master'ın usb kulaklığını almayı düşünüyorum) pc değişse dahi seste bir fark olmuyor kendi ses kartından ötürü, oyun oynuyorsan ve yüksek sesle film izleyeceksen usb almanı öneririm ama daha iyi ses kalitesi için(tabi kaliteli bir ses kartı lazım) jak alabilirsin.
 
Dizüstü bilgisayarlarda(ya da genel olarak bilgisayarlarda) bilgisayara bağlı olarak ses kartı kötü ise kaliteli bir ses alamazsınız ama aynı laptoptan USB kulaklık ile ses kartı bozuk dahi olsa ses alırsınız, jak kulaklık anakartın ses kartı kadardır ama USB'de böyle bir durum yok ayriyeten USB kulaklıklar 5 Volt'la beslenebildiği için daha yüksek ses verebiliyor(PC ile aramda 3 metre olsa da sesleri anlayabiliyorum o derece yüksek bir ses) karar burada size kalmış. Ben hem jak kulaklık kullandım şu anda çok kaliteli olmasa da USB kulaklık kullanıyorum(Rampage X titan, bu bozulunca tekrar Cooler Master'ın USB kulaklığını almayı düşünüyorum) PC değişse dahi seste bir fark olmuyor kendi ses kartından ötürü, oyun oynuyorsan ve yüksek sesle film izleyeceksen USB almanı öneririm ama daha iyi ses kalitesi için(tabii kaliteli bir ses kartı lazım) jak alabilirsin.

Laptoplarda ses kartı zaten mevcut laptop şu an elimde olmadığı için ses kartı iyi midir kötü müdur bilmiyorum.
Ses kartı çok iyi olmasa bile oyun ve müzikte beni mutlu edeceğini düşünüyorum (yanılıyorsam lütfen söyleyin).
Jak girişli bir kulaklık almaya karar verdim 450TL bütçem ile Logitech G332 modelini beğendim tabii ki almadan önce sürekli araştırıp soracağım sizce beğendim model nasıl başka alternatifler nelerdir.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı