Dizüstü sıcaklıktan dolayı mavi ekran

ufuk4444

Hectopat
Katılım
15 Aralık 2014
Mesajlar
12
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ekran kartı nerde bunun ? Birde işlemci ye elimi vurdum 5 saniye elini üstünde tut yanar . Nasıl yapayım onu bi fikir verebilir misiniz ? Mavi ekran hatası alıyorum ondan kaynaklanabilir mi?

IMG_20150624_161232.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yandex.Disk

İnternette gezerken yazılar birbirine giriyor.
Genelde ısındığı zaman mavi ekran hatası veriyor. Win7 64 bitti, 32 yaptım yine verdi. 64 yaptım yine verdi driverları hep güncelledim kaldırdım. Bastan yükledim olmadı. Program aracılığıyla yükledim olmadı. Diyorlar Win 8.1.1'e geç düzelir ama bilmiyorum belki donanımsal olabilir. Kış aylarında genelde bir şey olmuyor. Fakat havalar ısınmaya başladığı zaman durmadan mavi ekran veriyor.

Wifi kapalıyken normal bilgisayar oyunlarında sıkıntı çekmiyorum, neredeyse hiç olmuyor. İnternet de video izlerken ekran çizik çizik oluyor mavi ekran veriyor. Resimleri falan attım üstteki adreste yazıyor. Bir de ne zaman konu açsam ceza alıyorum bir bilgi verir misiniz? Nasıl konu açacağım hakkında :)

Aaa bir de unuttum yazmayı, bilgisayarın resmini üstte çektim. Ekran kartı hangisi oluyor? Gösterir misiniz? Bilmiyorum da.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aaa bir de unuttum yazmayı, bilgisayarın resmini üstte çektim. Ekran kartı hangisi oluyor? Gösterir misiniz? Bilmiyorum da.
Üçgen siyah altındaki CPU'dur. Prinç metali renginde olan kare'nin altındaki de GPU olması lazım. Ancak bu laptop'un ısınması normal, işlemci yanında chipseti de içine almışlar tüm donanımı bu soğutması sistemi kaldırmaz. Yani yapımı yanlış. Düşünce güzel ancak kaldırmayacak bir soğutucuya sahip.
5 saniye elini üstünde tut yanar
Zaten orada sıcak olduğunu belirten amblem var neden üzerine tutuyorsunuz?

Macun yenilemesi ve toz temizliği yaptırın.
 
Lenovo Z575 bilgisayarının markası ile modeli oluyor. Dün aygıt yöneticisinden görüntü kısmındaki iki sürücüyü kaldırdım ve biraz o şekil bilgisayarda dolaştım hiç bir sorun yaşamadım herşey normaldi.

Bilgisayarı yeniden başlattım ve kendi sürücüyü yükledi ama uyumsuzluk sorunu var dedi. İkici el aldım bilgisayarı ekran kartı değişti mi bilmiyorum.

Ekran kartım: AMD Radeon Hd 6620G
Yonga türü: AMD Radeon Graphics Processor (9x9641) DAC türü Internal DAC (400 MHz)
Bios bilgileri: BR41089.bin
Toplam kullanılabilir grafik belleği: 5107 MB ayrılmış video belleği 2560 MB
Sistem video belleği: 0Mb
Paylaşılan sistem belleği: 2547 MB.

Aldığım da adam 2 GB paylaşımsız ekran kartı ve 6 GB RAM, 500 GB hard disk, 4 çekirdek 1.6 ghz olduğunu söyledi.
İşletim sistemim Widows 7 64 bit. AMD A8 -3520M APU with Radeon (TM) Hd Graphics 1.6 ghz. Umarım tam bilgi vermişimdir.

Macun yenilenmesi ve toz temizliği yaptırıldı 2 defa ama sonuç aynı.

Belki işe yarar.

Arada bunu da yapıyor.

IMG_20150626_045403.jpg


IMG_20150626_045241.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı