Dizüstü vs masaüstü bilgisayar

Limon Kabuğu

Zeptopat
Merhaba arkadaşlar,

İlk kez kendi bilgisayarımı alacağım, bu alanda hiç tecrübem yok. Bu yüzden laptop mu masaüstü mü alsam karar veremedim. Laptoplar neden normal PC bilgisayarlara göre daha pahalı? Aynı fiyata laptoptaki özellikler çok çok daha düşükken masaüstü tam istediğim sistem özelliklerine sahip. Hatta anlamanız için aşağıya aralarında kararsız kaldığım iki ürünü koyuyorum. Fiyatlar neredeyse aynı ama sistem özellikleri arasında uçurum var.

Not: Bütçem 10000-13000 arası olduğundan dolayı bu fiyat bandındaki AMD Ryzen işlemcili en az 8/512 GB RAM ve hafızaya sahip bilgisayarlara bakıyorum.

Merhaba arkadaşlar,

İlk kez kendi bilgisayarımı alacağım, bu alanda hiç tecrübem yok. Bu yüzden laptop mu masaüstü mü alsam karar veremedim. Laptoplar neden normal PC bilgisayarlara göre daha pahalı? Aynı fiyata laptoptaki özellikler çok çok daha düşükken masaüstü tam istediğim sistem özelliklerine sahip. Hatta anlamanız için aşağıya aralarında kararsız kaldığım iki ürünü koyuyorum. Fiyatlar neredeyse aynı ama sistem özellikleri arasında uçurum var.

Not: Bütçem 10000-13000 arası olduğundan dolayı bu fiyat bandındaki AMD Ryzen işlemcili en az 8/512 GB RAM ve hafızaya sahip bilgisayarlara bakıyorum.

Laptop'u bilmiyorum fakat masaüstü bilgisayar berbatın ötesinde. Kesinlikle o çöpü almayın.

masaüstü sabit, laptop taşınabilir olduğundan fiyat farkı. ve laptop da donanımları küçük tutmak zorundalar birde. Ancak ikisinide önermem, günlük kullanacaksan da laptobu tercih ederdim. laptobun işlemcisi 2021 çıkışlı diğerinin işlemcisi 2012 çıkışlı. laptobun işlemcisi daha güncel.

bu masaüstünü almanı hiç önermem parayı çöpe atmış olursun. eğer illa masaüstü alacaksan da ikinci el 2060 lı sistem bulmaya çalış düzgün çalışan

Gerçekten mi? Sepete eklemiştim alacaktım az daha.

Berbat kesinlikle alma. Buraya yazan olmazsa bütçenle birlikte yeni bir konu aç. Bazı parçaları 2. el alarak eli yüzü düzgün bir sistem kur.

Bütçem o kadar ya yoksa 20-25 bine neler alırdım
o zaman bütçenizi artırasıya kadar o parayı tutun erimeyecek bir şekilde. O bahsettiğiniz masaüstü bilgisyarlar kaç senenin köşede kalmış parçalarını bir araya getirerek satılan bilgisayarlar. Yani hurda. ne oyun oynarsın ne günlük kullanımda keyif alırsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı