Dizüstünün HDD'yi Görmemesi ve Format Atamama

Sementit

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar, ilk sıkıntım iki gün önce başlamıştı, yatmadan önce bilgisayarımı kapatıyordum her zamanki gibi ama kapanmadı, ekran karardı ama klavye ışıkları halen yanıyordu. Ben de maalesef açma tuşuna basılı tutarak kapatmak zorunda kaldım.

Ondan sonra sabah uyandım ve bilgisayarı açmayı denedim açılma ekranında kaldı saatlerce, ondan sonra bilgisayar onarıma aktardı onda da saatler sonra hata verdi bilgisayarınız onarılamadı diye, ben de tek çare olarak format atmak kaldı. USB'ye yüklediğim Microsoft sitesinden Win 10 indirdim ve USB'ye aktardım, sonra formatı atabildim.

Bilgisayarım iyi güzel şekilde formatlandı ve açıldı, driver güncellemeleri ve programları yüklerken bu sefer ekran dondu kitlendi işlem fazlalığından bayağı aynı anda driver güncelliyor ve program yüklüyordum.
Bu sefer yine yeniden başlattım yine açılmadı, BIOS ayarlarından bakıyım dedim, HDD'yi tanımadığını gördüm.
Tekrardan format atmayı deneyince de HDD'yi görmediği içinde Windows'u yükleyecek yer olmadığını söyledi, birazcık da diskpartı kurcalanmıştım ve BIOS'u resetlemiştim.
Sorunum nedir? HDD'yi geri nasıl okunur biçime getirebilirim?
(Ek olarak bir kere aç kapa yaparken HDD'yi tanımladı sonra yine kayboldu aç kapa yapınca.)

Diskpart ve format ekranı:
1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg

BIOS Ekranı:
a1.jpg a2.jpg a3.jpg a4.jpg a5.jpg a6.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı