Django ile tasarlanan site nasıl korunur?

Hsn_Bsr

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar herkese selam, hepinize iyi bir hafta sonu diliyorum.

Benim şimdi şöyle bir sorum olacaktı, web sitesi tasarladım ve backend vs. hepsini Django ile hallettim. Fakat backendinde Django kullandığım bir siteyi klasik uygun fiyatlı hosting ile yayınlayamadığımı öğrendim. Daha sonrasında bir sunucu almam gerektiği ve o sunucudan yayınlamam gerektiğini öğrendim.

Fakat aklıma şunlar takılıyor, ben bu siteyi nasıl korurum? Geçtiğimiz dönem bir site yayınladım ve sitenin URL kısmına saçma sapan şeyler girerek direkt URL ile artık saldırı sayılıyor mu bilmiyorum ama URL ile saldırmışlar. Örnek veriyorum sitemde öyle bir sayfa yok ama o sayfaya bağlanmaya falan çalışmışlar. (1234.com/olmayansayfa) gibi.

Hani bunları manuel olarak sürekli yazıp engellemek mümkün değil, sadece bu şekilde de değil direkt olarak yayınladığım siteyi WordPress'te olduğu gibi korumak istiyorum. Hani anlatmak istediğimi bilmiyorum başka nasıl anlatabilirim? Umarım açık olmuştur. Kısacası WordPress'te paylaştığım siteye benim şu an sunucu üzerinden paylaştığım sitede olduğu gibi saldırı olmamıştı. Ne yapmalıyım?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı