DJI mini 2 uçurmak için izin lazım mı?

Şöyle söyleyeyim bende de mini 2 SE var ve 249gr olduğu için isteseniz de kayıt ettiremiyorsunuz dolayısıyla shgm sitesinden uçuş talep edemiyorsunuz. Yasal yollarla uçurmak isterseniz kaymakamlık onaylı shgm FORM-19'u Ankara'ya posta ile göndermeniz gerekiyordu. Geçen seneye kadar böyleydi en azından. Yakınlarda karakola gittim onlar da bilmiyordu yasal süreci. Şu an toplam 6 saat ve 46km uçuşum var izin almadım hiçbirine. Kilit nokta eğer insan varsa çevrende ben bostancı sahilde uçuruyordum genelde, çalıştırır çalıştırmaz 100 metreye çıkarıp oralarda takılıyordum güvenlik açısından. Kimse duymuyor görmüyor dikkat çekmiyor. Görünse cezaları var. Kumandayı da masanın altına koyarsanız hiçbir şey olmaz. İlter mevzusu için de cine veya spor moduna atti modu tanımlarsanız olası bir Kırım'da dronununuzu kaybetmezsiniz. İlter aleti yasal mı değil mi diye bakmıyor bir kere sistemde görünürseniz bir daha geri getiremezsiniz. Ankara'ya doğru pili bitene kadar gider. Eğer izin istemeyen yasal şekilde uçurmak istiyorsanız Türkiye'de toplam 2-3 tane yeşil alan vardır. Kimsenin olmadığı dağ tepe. Merak ettiğiniz başka soru var mı?

Her seferinde yapılmalı. Uçuş kalkış noktası iniş noktası. Kalkış saati, iniş saati. Yükseklik, uçuracağınız çemberin koordinatları vs. liste uzuyor. Şikayet edilmediğiniz sürece sorun olmuyor 120 metre legal sınırlar içinde en tepelerde gezinseniz zaten kimsenin ruhu duymuyor. Ama ne olur ne olmaz atti modu cihazınıza kurun yasal da olsa kaçak uçuş da olsa hatta biri fark etmese bile iltere yakalanma durumunda işinize yarar. İstanbul'da uçuruyorum burada ve Ankara'da aktif olarak kullanıldığını duymuştum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı