DLL Hataları Niye Oluşur?

rico

Kilopat
Katılım
28 Haziran 2016
Mesajlar
1.690
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Evet arkadaslar sorum basit. En yeni isletim sistemiyle en iyi ve en yeni PC'yi alsak da bu sorunun olustugunu gordum. Itiraf ediyorum korsan oyunlarda denedim fakat orijinal oyunlarda da bu sorunun olustugunu farkettim. Nedir bu dll bulunamadi hatasi ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
En yeni işletim sistemi olsa da gerek bilgisayarın güncel olması, gerek Windows'un gerekli güncellemeleri yayınlaması, gerekse oyunların yapımcılarından kaynaklanan sorunlar bu dll hatalarını her zaman yaratır. Bazen de dll var olduğu halde uyumsuzluktan kaynaklanan hatalardan dolayı dll bulunamadı diyebiliyor. Veya aradığı DLL'yi araması gereken yerde değil, başka yerde arıyor. Yani birçok sebep olduğu için bu soruna kalıcı bir çözüm henüz yok maalesef :)
 
Bunun bir sürü olasılığı var. DLL dosyasının doğru yerde olmaması, oyunlarda DirectX yüklü olmaması gibi. Yani sorunun tek bir yerden kaynaklanmaması.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
En yeni isletim sistemiyle en iyi ve en yeni PC'yi alsak da bu sorunun olustugunu gordum.

Microsoft, eski DirectX sürümlerine ait DLL dosyalarını Windows'a dahil etmiyor. O yüzden elle kurman gerekiyor. Bu kadar basit.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı