DLL içindeki dosyaları değiştirip virüs koyabilirler mi?

egeabi03

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar bir oyunda dosyaya DLL atıp çalışıyor. Birisi bana DLL attı, içimde kaldı. Sormak istedim.

Oyun güvenli dllde güvenli ama bana birisi attı yani o kişinin attığı dll içine virüs koyabilirmi
Evet, DLL yoluyla virüs bulaşabilir. Genelde bu yöntem antivirüsler tarafından fark edilmemek için kullanılır. Antivirüsler DLL şifresini çözemezse bu virüsü yakalayamazlar ve virüs bilgisayara herhangi bir yazılım yüklememişse antivürüsler tarafınca fark edilemezler.

Peki bu dll virüsse oyun çalışırmı

Peki bu dll virüsse oyun çalışırmı
Normal kendi discordundaki çalışıyor adamın attığı virüsse çalışırmi

Son düzenleme:
Peki virüsse ben bunu nasıl anlarım?

Bir de oyun yapımcısını demiyorum farklı kişi DLL içine virus koyabilir mi onu soruyorum
DLL dosyaları genel olarak oyun dosyasıysa şifrelidir, oyunun kaynak kodları çalınmasın diye bu yöntem kullanılır. Fakat siz şifreli olmadığını düşünüyorsanız NET Reflector gibi uygulamalarla içine göz atabilirsiniz yada herhangi bir DLL Decompiler ile iyi akşamlar.

Bu arada keşke VirusTotal linki yada bir analiz linki koysaydınız daha rahat analiz yapılabilirdi.

DLL megaya eklemislerdi sonra kaldırdılar diye kaldirmasalar vtye atacaktım

RAT falan eklendikten sonra MB gibi artışlar olur mu?

Son düzenleme:
DLL megaya eklemislerdi sonra kaldırdılar diye kaldirmasalar vtye atacaktım

RAT falan eklendikten sonra MB gibi artışlar olur mu?
Disk üzerinde MB artışları mı? Bilgisayar, antivirüs veya oyun yazılımlarınız arka planda güncelleme yaptığı için MB artışları olabilir disk üzerinde normaldir. Eğer hala şüpheleniyorsanız güvendiğiniz bir anti-malware programı ile taratmak en iyi çözümdür.

Önerdiklerim;

Malwarebytes
ESET Online Scanner

Antivirüs koruması olarak;
Kaspersky
ESET
McAfee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…