"dllhost.exe" ve "taskhostex.exe" dosyaları virüs mü?

Arkadaşlar bilgisayarımda virüs olduğundan şüpheleniyorum. dllhost.exe dosyası bilgisayarın kullanıcı adı altında çalışıyor, System adı altında değil. Görev yöneticisine geldiğimde ayrıntılarda gözüküyor ve bu dosyadan 3 tane var, dllhost.exe System, dllhost.exe System, dllhost.exe Samet şeklinde (bilgisayar kullanıcı adım Samet). System 32'nin içinde yer alıyorlar, acayip olan şey de bu dosyalar, Görev Yöneticisi'ni açtığımda 5 saniye sonra kayboluyorlar. Kaldırılmıyor erişim engeli yiyorum. Diğer dediğim dosyada başta taskhost.exe, Samet olarak çalışıyordu sonra görevini sonlandırdım ve 5 saniye sonra System adı altında çalışmaya başladı. İlk neden Samet adı altında çalışıyordu ki?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar bilgisayarımda virüs olduğundan şüpheleniyorum. dllhost.exe dosyası bilgisayarın kullanıcı adı altında çalışıyor, System adı altında değil. Görev yöneticisine geldiğimde ayrıntılarda gözüküyor ve bu dosyadan 3 tane var, dllhost.exe System, dllhost.exe System, dllhost.exe Samet şeklinde (bilgisayar kullanıcı adım Samet). System 32'nin içinde yer alıyorlar, acayip olan şey de bu dosyalar, Görev Yöneticisi'ni açtığımda 5 saniye sonra kayboluyorlar. Kaldırılmıyor erişim engeli yiyorum. Diğer dediğim dosyada başta taskhost.exe, Samet olarak çalışıyordu sonra görevini sonlandırdım ve 5 saniye sonra System adı altında çalışmaya başladı. İlk neden Samet adı altında çalışıyordu ki?

Görev Yöneticisi'nden SS atar mısınız ve dosya konumundan da bir SS rica edeceğim.

Kullandığınız virüs programı var mı? Dediğiniz gibi bunlar sistem dosyası. Başka yerde çalışması virüs olduğunu gösterebilir.

Bilgisayarı Hitman Pro, kaspersey, Malwarebytes gibi programlarla taratın. Dllhost bende de kullanıcı adı altında gözüküyor bu arada.

Hocam, System32'nin içindeki dosyanın kullanıcı adı alıtnda çalışmasına şaşırdım, ve.

taskhostex.exe kullanıcı adı altında çalışıyor sizde de böyle mi?​

@Erencantutar4 hocam dllhost görev yöneticisini açtığımda 5 saniye sonra kayboluyor 5 saniye bile sürmüyor ama diğeri çalışıyor.
işte
Kullandığınız virüs programı var mı? Dediğiniz gibi bunlar sistem dosyası. Başka yerde çalışması virüs olduğunu gösterebilir.

Hocam System32'nin içinde çalışıyor fakat işte, kullanıcı adı altında çalışıyor, bildiğim kadarıyla benim indirdiğim bir şey olması lazım benim kullanıcı adımla çalışması için ama tam bilmiyorum.

Dosya Ekleri

• 5.PNG
    5.PNG
    48,5 KB · Görüntüleme: 55
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    52,5 KB · Görüntüleme: 59
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı