DLSS 2.0 ile 1080P monitör ile yeni çıkan oyunların desteği olacak mı? Aşağıda sistemim mevcut ve 1080P monitör kullanıyorum. Daha önce anthem oyununda DLSS açmak istedim fakat monitörüm 1080P olduğu için açamıyordum ve DSR ile 4K çözünürlüğe geçip öyle açmıştım. Şimdi buna gerek kalmadan DLSS 2.0 ile kullanabilir miyim?
Sistemim;
Işlemci: Intel Core i7 9700K 5 GHz (O.C)
Anakart: MSI Z390 Tomahawk
Ekran kartı: MSI RTX 2070 Super Gaming X Trio 8 GB.
Emin misin dostum? DLSS dediğimiz şey genelde oyunu düşük bir çözünürlükte işleyip sonra da upscale ediyor. Mesela Control'deki DLSS 2.0 720p'de falan çalışıyor.
DLSS ayarını aktifleştirmek ile kullandığın çözünürlüğün bir bağıntısı yok.
DLSS dediğimiz teknoloji aslında RT Core yardımıyla ekranda size yakın objeler daha yüksek detaylara sahipken, bakmadığınız veya uzak mesafede bulunan objeler daha düşük çözünürlükte işlenir. Bu sayede ciddi performans artışı kazanılır.
DLSS ilk çıktığında sadece 4K çözünürlüğe sahip olan sistemler için diye bir ibare okumuştum ve anthem oyununda bu sorunla karşılaşmıştım. DLSS 2.0 ile bu sorun olmayacak ve 1080P çözünürlükte kullanabileceğim gibi duruyor. DLSS 2.0 teknolojisinin özellikle Cyberpunk 2077 için nasıl olacağını merak ediyorum. Bir an önce kasım ayına gelebilsek
DLSS ayarını aktifleştirmek ile kullandığın çözünürlüğün bir bağıntısı yok.
DLSS dediğimiz teknoloji aslında RT Core yardımıyla ekranda size yakın objeler daha yüksek detaylara sahipken, bakmadığınız veya uzak mesafede bulunan objeler daha düşük çözünürlükte işlenir. Bu sayede ciddi performans artışı kazanılır.