DLSS 3 Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

HBM bellek pahalıydı. Vega'yı bu hale sokan da hem pahalılığı hem de üretimdeki zorluğu oldu. Üstüne AMD'nin de termal ve güç tasarımını çözememesi eklenince, ortaya böyle bir senaryo çıktı.

HBM bellek ile yapılabilecek her şeyi hem Nvidia hem de AMD GDDR6X ile yaptı zaten. HBM, özellikle Render ağırlıklı uygulamalarda avantaj getiriyor.
Tabii ki onlarda vardı ancak ben bellekleri temsil eden ekran kartlarının kötü çıkmasına bağlıyorum. Bariz avantajlı bir teknoloji düzgün sunulsaydı bence pazar payı elde eder, zamanla da ucuzlardı. GDDR6 ve X bellekler galip geldi.

Düşündüğümü basit bir şekilde söyleyeyim, APU'lar çıkınca RX460'a performans düşürme güncellemesi gelir, yeni seri çıkınca eski serinin performansı düşer, DLSS de böyle birşey 3xxx serisine yok.

Alt alta sıraladım aralarındaki farkı. Üstteki eski jenerasyon alttaki yeni jenerasyonu. AMD neredeyse %120 civarında bir artış sağlıyor. 4090 ise %50 diyebileciğimiz bir kıvamda. AMD SAM kullandığından dolayı GDDR6'ya çok takılmamak lazım.

1665594529132.png

Alt alta sıraladım aralarındaki farkı. Üstteki eski jenerasyon alttaki yeni jenerasyonu. AMD neredeyse %120 civarında bir artış sağlıyor. 4090 ise %50 diyebileciğimiz bir kıvamda. AMD sam kullandığından dolayı GDDR6'ya çok takılmamak lazım.

Eki Görüntüle 1542212

AMD bu performansı FSR 3 ve driver stabilliği ile taçlandırırsa taşlar yerinden oynar gibime geliyor.

Sazan avından öte değil. FPS değerinin önemi yok ki. İster 1000 FPS versin. Peki bu kareler ne kadar düzenli veriliyor? Ona hiç değinmece yok. Adam gibi 4 ms aralıklı 25 FPS versin yeter. Anca şov başka bir şey değil.
Gel ben CS GO'yu 144 FPS 30ms oynayayım, sen 25 FPS 4 MS oyna. Ben sana beni bir kere bile vuramamanı garanti ediyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı