DLSS 3 Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

3000 serisinin kalemi kırıldı resmen. Şuan 3090 Tİ almak insanı sevindirmez.
1665596033696.png
 

Böyle mantıksız yorum yapmak ne kadar kolay ya. NVIDIA keyfinden sadece 40 serisine getirmedi bu özelliği. 30 ve 20 serisi için çalışma yapıyorlar ama getirme ihtimalleri düşük çünkü 40 serisinde DLSS 3.0'ın düzgün çalışması için devre üzeri fiziksel donanımlar var. Bunu yazılım ile ne kadar mümkün kılabilirler bilmiyorum.
 
Duyurulduğu andan beridir epey bir arkadaşla tartıştım forumda. Kendi kartına gelmediği için sinirlenen o kadar çok kullanıcı var ki anlatamam. Adamlar yeni nesil tensor çekirdekleri ve OFA denilen yeni bir donanımdan yararlanarak geliştirmişler DLSS 3.0'ı dememe rağmen dinletemedim hiçbirine, illa benim kartıma da gelecek diyorlar.

İşin kötüsü benim kartım da RTX3000 serisi bir kart sanarsın bir tek bunlar DLSS 3.0'ı alamıyor... Neyse efendim, paylaşılan bu videoyu izledim ve özellikle Cyberpunk 2077'deki performans artışı beni çok şaşırttı. Giriş gecikmesi olduğu söyleniliyor ancak bunun için de Reflex teknolojileri var zaten, DLSS 3.0 getiren her oyun yanında Reflex'i de getirirse bu sorun çözülür diye düşünüyorum.

Bu teknoloji aynı zamanda ekran kartlarının kullanım ömrünü de ciddi oranda arttıracaktır, oyunlar ağırlaştıkça DLSS 3.0'ın yaygınlaşması da kaçınılmaz olacağından uzun süreler yükseltme yapmadan yeni nesil oyunları oynayabileceğiz diye düşünüyorum.
 
Yenilik midir? Evet. Performansa etkisi yüksek midir? Evet. Nvidia bunu yeni kartlarında sunar, pahalıya satar gibi konular tamamen o markanın satış politikasıyla alakalı bir şey. Şu an Full AMD kullanıcısı olarak gelecekte imkanım olursa RTX 4060 gibi bir kart edinerek deneyimlemek isterim.
 
Rasterizasyon konusunda 6900XT bile 3090Ti'den güçlü zaten. Eğer MCM ile bu kadar şey sığdırabilirlerse üstünden geçer 4090'ın. 6-7 ay sonra Nvidia 4090Ti'ye 100 core, 2 ROPS ekleyerek en güçlü ekran kartı diye pazarlamaya başlar zaten :D

Nvidia 4000'i tanıtmadan önce TDP'ler coşacak diye dolaşan birçok yorum vardı.

Ancak görüldü ki Nvidia, Watt başına performansta ciddi iyileştirmeler yapmış. Bunun karşısında AMD, tek yongada birden fazla Die barındıracak deniliyor. Bunu TDP sınırlarını aşmadan yapabilirse, o zaman başarıya ulaşabilir.

Saf performans konusundaki yorumumu da üstte yapmıştım. Rakip firma DLSS, Tensor Core, RT gibi birçok özelliği başarıyla entegre edip, her sene de üstüne koyarak ilerliyorken; Rasterizasyona takılı kalamayız.

Hatırlatmak isterim, RT çekirdekleri sandığınızdan da önemli ve Photoshop gibi uygulamalarda bile ek performans sağlıyor, daha tutarlı sonuçlar sunuyor.

Çok boyutlu bakmamız lazım. GPU'ların sadece Vektör işlemleri yaptığı zamanlar antik çağlarda kaldı.
 
Mis gibi teknoloji, RTX 3000 serisine gelmemesini normal ve mantıklı buluyorum. Tensör çekirdekleri eski serilerde güçsüz. NVIDIA bunu optimize etmeye harcayacağı kaynağı ve AR-GE'yi daha ileri teknolojilerde kullanır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı