DLSS 4.5 modları hakkında bilgi

Zaibatsu

Hectopat
Daha fazla  
Yeni çıkan NVIDIA App sürümünde getirilmiş olan DLSS Ön Ayarlarına L ve M seçenekleri eklendi. K seçeneği eski DLSS 4.0'dır.

10.png

Basitçe L seçeneği aslında DLSS Ultra Performans için ayarlanmış fakat görüntü kalitesini en iyi yapan mod. Bunu DLAA ile veya DLSS Kalite ile kullanırsanız en iyi görüntüyü alırsınız ama FPS oyuna göre %35'e kadar düşüyor. Ya çok güçlü kart olacak elinizde en iyi görüntüyü alacaksınız ya da RTX 2000-3000 serilerinde bu modu Ultra Performance ayarında kullanacaksınız görüntü kalitenizle beraber FPS'niz artacak. Eskiden Ultra performans kullanılmazdı görüntü kalitesi berbattı şimdi kullanılabilir hale gelmiş. Olay şu, eskiden Ultra performans açıp rezil görüntü ile 100FPS alacağınıza şimdi en kötü senaryoda 65-70 FPS alacaksınız ama görüntü kalitesi eski DLSS Balanced ayarında olacak. Oyuna göre daha iyi bile olabilir. Çok iyi optimize edilmiş oyunlarda atıyorum 5070 Ti DLSS 4.0 Kalitede100 FPS veriyorsa açarsın bu modu DLSS 4.5 Kalitede 80 FPS oynarsın ama kaliteli görüntü ile oynarsın. Hikayeli/Tek oyunculu oyunlarda ise görsel şölen olur.

M seçeneği de DLSS Performans modu için ayarlanmış, görüntü kalitesi DLSS 4.0 Kalite ayarında ama onun biraz daha gelişmiş hali. L ve M seçeneklerinde görüntülerdeki bozulmalar-kopyalamalar-ghostingler DLSS 4.0'a göre iyileştirilmiş/neredeyse kaybolmuş. Performansa etkisi %5-10 hadi bilemedin %15. Bu mod aslında kartın gücü yetiyorsa kullanılabilitesi en çok olan mod. En az FPS feragatı ile daha iyi görüntü kalitesi ve performans veriyor, tam dengede yani. Bu modda da gene DLAA veya Kalite modu açarsanız daha iyi görüntü kalitesi alırsınız. Daha net örnek vereyim: DLSS 4.0 DLAA açınca düşük FPS alıyorsunuz, DLSS 4.5 Quality açınca FPS'niz yükseliyor üstüne eski DLSS 4.0 DLAA'dan daha iyi görüntü kalitesine sahip oluyorsunuz. Performans artışı dediğim kısım bu, yoksa DLSS 4.0 DLAA ile 4.5 DLAA arasında FPS kaybı tabii ki %5-15 arasında. Aynı şekilde L seçeneği için de geçerli.

Kısaca: DLAA-Kalite-Dengeli-Performans-Ultra Performans modellerindeki görüntü kalitesinde 2 çıtaya kadar yukarı yükselme olmuş. Yeni Ultra Performans artık eski "Dengeli", yeni Performans modu ise eski "Kalite".

Son düzenleme:
Öncelikle bilgi için teşekkürler ben bu güncellemeyi yaptım oynadigim oyunlar valo pubg the finals gibi oyunlar sizce hangi modda kullanmaliyim şuan fps olarak gayet iyi performans
İ7 14650hx
5070 ekran karti var
Valora full ayarlarda 400-500 arasi
Pubg 150-200 arası
Bana gayet yeterli geliyor grafik olarakda gayet yeterli
Fikrinizi paylaşırsanız sevinirim

Öncelikle bilgi için teşekkürler ben bu güncellemeyi yaptım oynadigim oyunlar Valorant PUBG The Finals gibi oyunlar sizce hangi modda kullanmaliyim şu an FPS olarak gayet iyi performans
i7 14650HX
5070 ekran karti var
Valora full ayarlarda 400-500 arasi
PUBG 150-200 arası
Bana gayet yeterli geliyor grafik olarak da gayet yeterli
Fikrinizi paylaşırsanız sevinirim

NVIDIA App üzerinden oyunun EXE'sini ekleyip oyuna göre seçim yapmak daha hayırlı, hepsinin sistem gereksinimleri ve optimizasyonu farklı. 5070 orta üst sınıf kart statüsünde "M" ön ayarı kullanılması daha uygun. DLSS 4.5 "M Preset" Performance veya Balanced modu açıp eski DLSS4 kalite ve üstü ayarında görüntü alıp daha yüksek FPS'de oyun oynanır. Valorant grafik anlamında bir şey sunmayan bir oyun DLSS ile pek ilgisi zaten yok, PUBG ve Finals'da DLSS ayarı varsa Balanced ile başlayıp FPS tatmin etmiyorsa Performance seçilebilir. 2K Çözünürlük için RTX 5070'den daha düşük kart kullananlar, L tipi seçenek ile yola devam etmeli.

NVIDIA Kart Sınıfları:

RTX 5090 - Enthusiast
RTX 5080 - High End
RTX 5070 Ti - High
RTX 5070 - Mid+
RTX 5060 Ti - Mid
RTX 5060 - Mid-
RTX 5050 - Entry

Bu skala compute işlem performansı bazında böyledir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı