DLSS 4 özelliği RTX 40 serisine gelecek mi?

• Konuyu başlatan 793692
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 41
  • Görüntüleme 8.611
DLSS Multi Frame Generation sadece 5000 serisine gelecek, Zaten asıl hızlandırmayı, RTX 5070'lerin , RTX 4090'lara denk getirileceği teknoloji.

Multi Frame Gen DLSS 4'ün içerisindeki özelliklerden biri 5000'e özel bu hariç diğer özellikleri 4000 içinde geliştirilecek arkadaşın attığı fotoya bakarsanız zaten bunu göreceksiniz bakarak gelmeyecek yorumu yapılmamalı. Zaten DLSS 3.5'e kadar olan sürümlerin hepsi bu özelliklerin geliştirilmesiydi Multi Frame desteği ise yeni bir olay.

Babasının malıymış gibi 5000 serisini savunanlar çok komik cidden ya. Daha dur sende yok 5000 serisi tamam alacaksın en güçlü kart sende olacak tamam dostum. Ama dur bir kart çıksın testler yapılsın öyle savun. 5000 serisi kas gücü olarak 4000 serisi ile benzer maalesef. Tamamen teknolojiye yatırım yapmışlar bu sayede FPS uçuyor. Bu iyi mi kötü mü ilerleyen günlerde göreceğiz.

Hocam NVIDIA'nın sitesinde paylaştığı oyun değerlerinin hepsinde DLSS ve multi Frame Gen açık şekilde. 4000 ve 5000 serisini karşılaştırma yerinde bunu kullanmış ama saf güç performansını paylaşmamış. RTX 5070 4090 gücünde asla değil. Öyle demesi saçma olmuş. Bant genişliği ve bit değeri olarak 4090 fark atıyor. Kesinlikle pazarlama stratejisi. İki kartı render testine soksan 5070 geride kalır. Adamlar teknolojiye yatırım yapmış sadece gibi duruyor 😄.

Ben DLSS'siz oynuyorum LoL ve Valorant. DLSS toplasan kaç oyunu destekliyor sanki.

E sporcu değilseniz 144Hz'den sonrası gereksiz. Sadece o oyunlarda 144 Hz için de bir zahmet 50 serisi kartlara tonla para vermeyin. Biz son nesil AAA oyunlardan bahsediyoruz, ki bu oyunlarda 5070 > 4090 olacak isteseniz de istemeseniz de. Daha öncede yaptı adamlar yani şaşırtıcı gelmemeli bu durum, 4070S DLSS 3 ile birlikte 3090Ti yı tokatlıyor, ve yarı Watt değerlerinde bunu yapıyor.

Güncelleme ile kullandığım 4060 Ti ekran kartında FPS artışı olur mu?

Fg ile 10 FPS belki alırsın dostum güncellemeler aslında performans için gelmiyor kötü görüntüyü düzeltmek için geliyor DLSS performans modunda kötü görüntü alıyorsak biraz daha iyi bir görüntü aynı performansı alacağız.

Dosya Ekleri

• IMG_20250202_190715.jpg
    IMG_20250202_190715.jpg
    100,7 KB · Görüntüleme: 64

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı