Babamın arkadaşı bilgisayarcı, oyunlarda mümkün olduğunca DLSS açmasın dedi. Neden? Ekran kartını daha mı çok yoruyor?
Babamın arkadaşı bilgisayarcı, oyunlarda mümkün olduğunca DLSS açmasın dedi. Neden? Ekran kartını daha mı çok yoruyor?
Ben konuşmadım, bizzat babam konuştu ve bana bunu iletti. Ben de neden boyle dediğini anlamamıştım.Sebebini sorsaydınız. Mantıklı tabi, ekran kartının bırakın yorulmasını, yorulmamasını sağlıyor.
Ben açtığım zaman işlemciye de yük biniyor, bu da ısınmayı arttırıyor. O yüzden açmıyorum.
Bunun sebebi zaten işlemcinin tam kullanılmamasıdır. Ekran kartını Full kullanıyorsundur. Üstüne DLSS açarsan ve FPS sınırı koyarsan. Ekran kartında rahatlar. İşlemcinde iyiyse eğer onda da açıklık kalır. Yani DLSS hangi oyunda varsa aç bence. Zaten kaliteden ödün vermiyor. Ben hep kalite de açarım.
Çok ısınmıyorsa açılır. yük binmesi bir yana sıcaklık önemli. Sıcaklık çok artıyorsa açmayın tabiki. Ama normalinden 4-5 derece daha artarsa bir şey olmaz.Ben açtığım zaman işlemciye de yük biniyor, bu da ısınmayı arttırıyor. O yüzden açmıyorum.
Hocam İşlemciye yük bindiriyor ama soğutucunuz iyi ve kaliteliyse sıkıntı yok. Isındırır işlemciyi ama soğutucu halleder onu.Babamın arkadaşı bilgisayarcı, oyunlarda mümkün olduğunca DLSS açmasın dedi. Neden? Ekran kartını daha mı çok yoruyor?
Üste yazdım hocam.Çok ısınmıyorsa açılır. yük binmesi bir yana sıcaklık önemli. Sıcaklık çok artıyorsa açmayın tabiki. Ama normalinden 4-5 derece daha artarsa bir şey olmaz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.