DLSS açmak mantıklı mı?

ege20

Decipat
Daha fazla  
Babamın arkadaşı bilgisayarcı, oyunlarda mümkün olduğunca DLSS açmasın dedi. Neden? Ekran kartını daha mı çok yoruyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sebebini sorsaydınız. Mantıklı tabi, ekran kartının bırakın yorulmasını, yorulmamasını sağlıyor.

Babamın arkadaşı bilgisayarcı, oyunlarda mümkün olduğunca DLSS açmasın dedi. Neden? Ekran kartını daha mı çok yoruyor?

Ben açtığım zaman işlemciye de yük biniyor, bu da ısınmayı arttırıyor. O yüzden açmıyorum.

Ben açtığım zaman işlemciye de yük biniyor, bu da ısınmayı arttırıyor. O yüzden açmıyorum.

Bunun sebebi zaten işlemcinin tam kullanılmamasıdır. Ekran kartını Full kullanıyorsundur. Üstüne DLSS açarsan ve FPS sınırı koyarsan. Ekran kartında rahatlar. İşlemcinde iyiyse eğer onda da açıklık kalır. Yani DLSS hangi oyunda varsa aç bence. Zaten kaliteden ödün vermiyor. Ben hep kalite de açarım.

Tam hatırlamıyorum ancak sanırım işlemciye biraz yük bindiriyor yine de mantıklı çünkü sağladığı FPS binen yüke kıyasla çok fazla. Mesela DLSS açıp FPS'i eskiden aldığınız değere sabitlerseniz muhtemelen daha düşük sıcaklıklarla karşılaşacaksınız. En azından bende öyle oldu. DLSS açıp 60 küsür bir değere sabitliyorum normalden düşük oluyor sıcaklıklarım.

Bunun sebebi zaten işlemcinin tam kullanılmamasıdır. Ekran kartını Full kullanıyorsundur. Üstüne DLSS açarsan ve FPS sınırı koyarsan. Ekran kartında rahatlar. İşlemcinde iyiyse eğer onda da açıklık kalır. Yani DLSS hangi oyunda varsa aç bence. Zaten kaliteden ödün vermiyor. Ben hep kalite de açarım.

Misal kontrolde GPU 100W, CPU 20W kullanıyor. Sıcaklıkta haliyle işlemcide 60, GPU'da 74 derece falan oluyor. DLSS açınca CPU 30'lara yükseliyor işlemci de 70 derece falan oluyor öyle aman aman ısınmıyor da işte insan CPU daha serin olunca mutlu oluyor :D

Çok ısınmıyorsa açılır. yük binmesi bir yana sıcaklık önemli. Sıcaklık çok artıyorsa açmayın tabiki. Ama normalinden 4-5 derece daha artarsa bir şey olmaz.

Hocam İşlemciye yük bindiriyor ama soğutucunuz iyi ve kaliteliyse sıkıntı yok. Isındırır işlemciyi ama soğutucu halleder onu.

Çok ısınmıyorsa açılır. yük binmesi bir yana sıcaklık önemli. Sıcaklık çok artıyorsa açmayın tabiki. Ama normalinden 4-5 derece daha artarsa bir şey olmaz.
Üste yazdım hocam.

Bu görselde DLSS kapalı.

Dosya Ekleri

• IMG-20241108-WA0001(1).jpg
    IMG-20241108-WA0001(1).jpg
    104,1 KB · Görüntüleme: 41

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı