DLSS Frame Generation ekranda bozulmaya, titremeye sebep oluyor

Makaleler
4
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4060TI 8GB, Ryzen 5 5600, 16 GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM, ASUS A320M-F, Snowman M200, Aego Gamegaraj 650W PSU
Meslek
Öğrenci
Dün 4060TI'a geçiş yaptım ve DLSS, Reflex, RT sorunsuz çalışmasına rağmen FG'yi açınca Spider-Man'de ekranda çok fazla bozulma yaşanıyor. Bunun sebebi nedir?

İşlemci: R5 3500
Monitör: Lenovo Legion R25I-30 (1080p 165Hz G-sync, Freesync kapalı)

Video(Videoda kasıyormuş gibi gözükme sebebi Steam'in klip özelliğinden kaynaklı):
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@kino

Son düzenleme:
Başka oyunlarda böyle bir sorun oluşuyor mu?
Black Myth: Wukong'da gördüğüm kadarıyla böyle bir şey olmadı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Onun dışında Spider-Man'de FSR'ın FG'sini de denedim ve düzgün çalıştı. Spider-Man'i AMD ekran kartı PC'ye takılıyken yüklemiştim. Ondan olduğunu sanmıyorum ama belki ondandır diye silip tekrar yüklüyorum.

Black Myth: Wukong'da gördüğüm kadarıyla böyle bir şey olmadı.

Onun dışında Spider-Man'de FSR'ın FG'sini de denedim ve düzgün çalıştı. Spider-Man'i AMD ekran kartı PC'ye takılıyken yüklemiştim. Ondan olduğunu sanmıyorum ama belki ondandır diye silip tekrar yüklüyorum.

Sorunun o olma olasılığı var ama pek sanmıyorum bence Spider-Man'de bir sorun var.

Sorunun o olma olasılığı var ama pek sanmıyorum bence Spider-Man'de bir sorun var.
Az önce Spider-Man Remastered'ı denedim ve Miles Morales'in aksine ekranda hiçbir bozulma veya titreme olmadı. RT açınca ve FPS değerleri 25-40 arasını gösterdiği anda ekranda yine titreme ve bozulma olmaya başladı fakat FG'nin çalışma mantığından anladığım kadarıyla o kadar düşük FPS'lerde bu normal bir durum.

Az önce Spider-Man Remastered'ı denedim ve Miles Morales'in aksine ekranda hiçbir bozulma veya titreme olmadı. RT açınca ve FPS değerleri 25-40 arasını gösterdiği anda ekranda yine titreme ve bozulma olmaya başladı fakat FG'nin çalışma mantığından anladığım kadarıyla o kadar düşük FPS'lerde bu normal bir durum.
Normal bir durum değil bana göre, o FG'ı RT açtığımızda kaybettiğimiz FPS kaybını geri kazanmak için açıyoruz, oyunda yada kartta bir sıkıntı olabilir. (Ben böyle düşünüyorum)

Normal bir durum değil bana göre, o FG'ı RT açtığımızda kaybettiğimiz FPS kaybını geri kazanmak için açıyoruz, oyunda yada kartta bir sıkıntı olabilir. (Ben böyle düşünüyorum)
Başta ben de problemin kartta olduğunu sandim fakat şu noktada Miles Morales hariç 3 oyunda denemiş oldum(Ki bunlardan biri yine Spider-Man) ve hiçbirinde bu problem tekrarlanmadı.
Steam'e baktığım kadarıyla ayni problemi Reflex açınca yaşayanlar da var. Spider-Man oyunlarının PC portu sonradan güncelleme getirilerek bozuldu deniyordu ama tam olarak ne kast edildiğini bilmiyordum. Anlamış oldum.

Başta ben de problemin kartta olduğunu sandim fakat şu noktada Miles Morales hariç 3 oyunda denemiş oldum(Ki bunlardan biri yine Spider-Man) ve hiçbirinde bu problem tekrarlanmadı.
Steam'e baktığım kadarıyla ayni problemi Reflex açınca yaşayanlar da var. Spider-Man oyunlarının PC portu sonradan güncelleme getirilerek bozuldu deniyordu ama tam olarak ne kast edildiğini bilmiyordum. Anlamış oldum.
Spider-Man'in güncelleme ile bozulduğuna dair bir haber okumuştum sanırım o yüzden, işin sonunda sorununuz çözülmüş gibi görünüyor kartı yeni almışsınız galiba hayırlı olsun.

@426733 alttaki videoya da bakar mısınız hocam? Miles Morales videosunda aynı yer. Bir noktada FPS'im 15'lere düştü(İşlemci yetersiz olduğundan bottleneck var). Bir tek orada ufak görüntü problemi oldu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı