DLSS GTX serisine de gelir mi?

Bu özelliği kullanabilmek için AMD işlemcimi gerekli ben i3 10100F kullanıyorum da.

DLSS tensör çekirdeklerini kullanan bir teknoloji yani donanımsal olarak imkansız GTX serisi için.

RTX 3070'in yapısındaki TMU'ların şeması FP32 olanlar CUDA çekirdekleri. GTX kartlar:

GTX 1050 Ti'ın TMU şeması. Görüldüğü üzere donanımsal bir eksikten kaynaklı. İlla ki yazılımsal bir destek gerekir AMD'nin yaptığı gibi.

DLSS'in donanıma has bir özellik olduğunu biliyorum ama örneğin DLSS 5.0 olarak adlandırılan yeni nesil DLSS gelir ve GTX serisi kartların da bu özelliği kısmen kullanımına olanak sağlar. RTX kadar performans elde etmese de teknolojinin adını değiştirmeden tek bir çatı altında toplarlar tüm kartları.
Burada demek istediğimi daha detaylı açıkladım.

Ben de dediğim gibi yazılımsal bir destek getirirler büyük ihtimalle yoksa öbür türlü saf haliyle DLSS getirilemez kolay kolay, AMD yazılım konusunda gerçekten iyi oldu, Freesync olsun, FSR olsun hiçbiri donanım kaynaklı olmadan yapabildi, umarım piyasa daha çok işe yarar özelliklerle dolar da rekabet biz kullanıcıların lehine olur.

Konu dışı ama GTX 1060'ım var AMD'nin bu özelliğini nasıl kullanabilirim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…