DLSS kare oluşturma açılmalı mı?

Fred07

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. i5 12400F işlemcim, 4060 ekran kartım var. 180Hz monitöre sahibim. Frame Generation oyunlarda açılmalı mı? FPS kazancı çok iyi geldi fakat açmamın bir eksisi olur mu?

Görüntü bozulmuyorsa açabilirsin. Bir eksisi olmaz sadece görüntü biraz daha kötü olur ama FPS uçar. Aldığınız FPS'den memnun değilseniz açabilirsiniz.

FPS düşükse kullanıyorum, ancak FPS yeterliyse gerek yok. Mesela 60FPS kadar düşük bir FPS görüyorsam açıyorum elbette.

Evet hocam onun için dedim 60 70 FPS alınca açmalı mıyım diye aslında giriş gecikmesi falan oluyor diyor kimisi.

Hayır olmaz. Gecikme süresi artabilir ama onun için de NVIDIA Reflex var.
o gecikme fark edilir mi hocam story oyunlarda

Merhaba arkadaşlar. i5 12400F işlemcim, 4060 ekran kartım var. 180Hz monitöre sahibim. Frame Generation oyunlarda açılmalı mı? FPS kazancı çok iyi geldi fakat açmamın bir eksisi olur mu?

Aç, oyna ve görüntü kalitesine bakıp akıcılık hissinin ne kadar değiştiğine bak. Senin için görüntünün bozulması gelen akıcılığa değer değilse kapatırsın. Eğer görüntü çok bozulmazsa ve akıcılıkta artarsa bırakırsın. Spesifik bir kuralı yok zaten kullanıcı deneyimi bazlı.

FPS düşükse ve buna katlanamıyorsanız açın Frame Gen fakat düşük FPS oynarım problem olmaz derseniz daha iyi edersiniz çünkü Frame Gen'i NVIDIA kartlarda asla önermiyorum. Ekranda yırtılmalar meydana geliyor. DLSS kullanın FPS düşükse de yüksekse de açın daha da yükselsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı