Çözüldü DLSS Kare Oluşturma seçeneği hiçbir işe yaramadı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Plexuss

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam, Donanım Arşivi'nin en son gönderdiği "kandırılıyoruz" videosunu izledim. Modları indirdim dediklerini uyguladım ve Cyberpunk 2077'e girdim. DLSS kare oluşturma seçeneği açılmıştı. Açıldı ancak açtığımda normal DLSS'ten hiçbir FPS farkı yok, FSR'a aldığımda da bir şey değişmedi aynı şekilde. Neyi yanlış yapmış olabilirim? RTX 3060 kullanıyorum.

Çözüm
Kanka yaptığım işlemleri bak tek tek göndereyim yanlışım varsa söyle. Disablesignaturechecking regini açıyorum. Daha sonrasında işaretlemiş olduğum 2 dosyayı Cyberpunk'ın ana dizinine atıyorum. Sadece böyle yapıp oyunu açtığımda DLSS kare oluşturma seçeneği açılmıyor. Donanım Arşivi'nin videosunda belirttiği gibi 2. resimde de olan FSR2.1 mod dosyalarını da Cyberpunk'ın içine atıyorum. Böyle olunca DLSS kare oluşturma seçeneği açılıyor ancak açınca herhangi bir FPS değişikliliği olmuyor. Yanlış yaptığım bir adım var mı?Eki Görüntüle 2073134Eki Görüntüle 2073135

Burada sadece frame generation modunu kurarak deneyin. FSR modunu kurarsanız frame generation açılmayacaktır. Ana dosya yani nvngx değiştiği için çalışmayacaktır. Birbirleri ile çakışıyorlar. Ek olarak Windows ayarlarından donanım hızlandırmalı GPU seçeneğini aktif edip bilgisayarı yeniden başlattığınızdan emin olun.
Oyun Epic Games üzerinden mi alındı? Epic Games üzerinden alındıysa stabil olarak çalışmıyor diye belirtmişler modun yayınladığı yerdede bu konu hakkında biraz şikayet buldum GitHub'da ufak bir çözüm vermişler ve 2050 ve 3060 kartlarda sorunsuz çalışmış çözüm için alttaki GitHub linkindeki denilenleri yapman gerek.

Teşekkürler kanka deneyeyim hemen.

Oyun Epic Games üzerinden mi alındı? Epic Games üzerinden alındıysa stabil olarak çalışmıyor diye belirtmişler modun yayınladığı yerdede bu konu hakkında biraz şikayet buldum GitHub'da ufak bir çözüm vermişler ve 2050 ve 3060 kartlarda sorunsuz çalışmış çözüm için alttaki GitHub linkindeki denilenleri yapman gerek.

Kanka tam olarak ne yapacağımı anlamadım :D Devre dışı bırakmam ya da kaldırmam gerektiği yazıyor ama neyi kaldıracağımı anlamadım. Belirttiği dosya dizinine gittim ama ne yapacağım?

Overlay klasörünü yedek alın bir yere ardından silip deneyin.
Kanka bunu denemeden önce Spider-Man Remastered'i tekrardan deniyim dedim. FSR modunu kaldırdım sadece FG modunu yükledim. Ve gerçekten çalıştı. Bütün her şeyi en ultra seviyesine çektiğimde 90-95 FPS alırken 150ye çıktı. Aynısını Cyberpunk için de denedim onda da oldu. Overlayi de sildim tabii. Bütün her şeyi ultraya çekip Path Tracing açtığımda şehirde 30-33 FPS civarında geziyor. Kare oluşturmayı açtığım an 55-60 FPS civarlarına çıktı. Teşekkür ediyorum dostum. Sen olmasan muhtemelen yapamayacaktım.

Overlay klasörünü yedek alın bir yere ardından silip deneyin.
Belki bilmiyorsan sana da söyleyeyim dost. Bu dediğim FSR3 modunu normalde FG desteklemeyen oyunlara yüklüyormuşuz. The Last Of Us'ta da denedim 55-60 FPS'ten 100 FPS'e çıkardı.

Son düzenleme:
Kanka bunu denemeden önce Spider-Man Remastered'i tekrardan deniyim dedim. FSR modunu kaldırdım sadece FG modunu yükledim. Ve gerçekten çalıştı. Bütün her şeyi en ultra seviyesine çektiğimde 90-95 FPS alırken 150ye çıktı. Aynısını Cyberpunk için de denedim onda da oldu. Overlayi de sildim tabii. Bütün her şeyi ultraya çekip Path Tracing açtığımda şehirde 30-33 FPS civarında geziyor. Kare oluşturmayı açtığım an 55-60 FPS civarlarına çıktı. Teşekkür ediyorum dostum. Sen olmasan muhtemelen yapamayacaktım.

Belki bilmiyorsan sana da söyleyeyim dost. Bu dediğim FSR3 modunu normalde FG desteklemeyen oyunlara yüklüyormuşuz. The Last Of Us'ta da denedim 55-60 FPS'ten 100 FPS'e çıkardı.
Rica ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı