DLSS nasıl efektif kullanılır?

ikaross

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
Arkadaşlar selamlar. İlk defa RTX ekran kartlı bir bilgisayar aldım. DLSS'i nasıl efektif kullanabilirim? RDR2'de denedim ama sanki görüntü bozuluyor gibi geliyor bana. Pikselleşme görüyor gibi hissediyorum veya Cyberpunk 2077'de denedim yine aynı yoksa bu DLSS zaten böyle mi yapıyor veya ben mi düzgün ayarını yapamıyorum. (ilk defa NVIDIA ekran kartı kullanıyorum)

DLSS ve FSR böyle maalesef. FSR hele gene daha da beter ekran kumlu gibi oluyor. Çok şey vadediyorlar ancak pratikte sadece kalitenin içine edip FPS arttırıyor. Bu yüzden RTX 3070 sahibi olmama rağmen hiçbir zaman DLSS kullanmıyorum. Performans gerekirse ayar kısarım. Sadece Cyberpunk 2077 de en kaliteli modda DLSS açtım bir tek o katlanılabilir bir seviyedeydi.

Frame Generation;
Öncelikle AMD Frame Generation gelmiştir. CP 2077'te DLSS Frame Gen kullanmıyorsan AMD'ninki aç.

Upscale yöntemi;
Upscale yöntemi olarak da DLSS - DLAA - FSR - XeSS arasından DLAA çok güzel. Onu seç.

Işın izleme ayarlarını da orta yada medium yap.

Çok mühim teknoloji olduğunu düşünmüyorum. Fg bence olması gereken teknoloji DLSS ise beta gibi bir şey. DLSS açmam ama fg açarım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı