.dmp Uzantılı Dosyaları Nasıl Açabilirim?

hemen denıyorum sonucu yazıcam teşekkürler

dmp uzantısını nasıl gönderecegim google driver yüklemye çalışıyorum olmuyor rara sıkıştırıyorum olmuyor

@Murat5038 iyi günler hocam. Zahmet olmazsa şunu inceleyebilir misiniz? 081023-24687-01.rar
Sistem arada açılıp bu sorunu veriyorsa Memtest yapıp sonucu paylaşın. Wireguard, ProtonVPN bunları kaldırın.
Disksentinel ile disk sağlığını paylaşın. chkdsk /f /r komutunu çalıştırın. BT sürücülerinizi kontrol edin güncelliğini.

@Murat5038 Tekrardan merhaba hocam. Önerilerinizi gerçekleştirmiştim ve bir kaç haftadır mavi ekran hatası almıyordum. Ancak bu hafta tekrardan 5-6 defa mavi ekran hatası aldım ve bunlardan sadece bir tanesi için minidump dosyası oluşturuldu (Aşağıda paylaştım.) Minidump dosyasını oluşturamadığı hatalardan birinde mavi ekran dahi gelemeden ekranda sanki RAM veya ekran kartı hatasıymış gibi değişik bir görüntü oluştu.

Size ilk mesaj attığım zamanki mavi ekran hatalarından biri de aşağıda gördüğünüz gbiydi. Görebileceğiniz gibi ekranda siyah boşluklar oluşmuştu ve hata kısmında da memory_management kodu vardı.(Ancak aşağıda belirttiğim gibi MemTest testinde %100 sağlıklı sonuç aldım.)

Daha önce yaptıklarım; Memtest ile test yaptım ve %100 sağlıklı sonuç elde ettim. Yeni bir diske geçtim ve temiz format attım. Bunlar benim sorunumu çözdü sanıyordum ancak sorun tekrar baş gösterdi.

BT sürücüsünü güncellemeyi format çözümünden önce denemiştim ama çare olmamıştı.

Konu hakkında yeni öneriniz var mıdır?

Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2023-09-08 at 15.12.59.jpg
    169,6 KB · Görüntüleme: 69
Son düzenleme:
Dökümün yazılımsal olduğunu gösteriyor ancak foto donanımsal bir probleme işaret ediyor.
Ekran kartınızda bir sıkıntı olabilir.
Yazılımsal olarak da güncel GPU sürücüleri kullanmadığınız görülüyor ve diğer İntel ME ve çipset yazılımları olarak.
Üreticisinizden güncel olanları alın. GPU'lar için de donanım üretici sayfalarından güncelleri temin edin.

Intel'in sitesinde HM370 chipsetiyle ve i7 9750h içinde aşağıda paylaştığım driver'ları buldum. Bunları kurarak güncellenmiş oldum. Ayrıca ekran kartı driver'ım güncelmiş.

Eğer sorun devam ederse sizi bilgilendireceğim.

Bu arada başka bir mavi ekran hatası daha aldım onda da yine bir üstteki mesajda paylaştığım görüntüdeki gibi ekranda benzer enteresan çizgiler ortaya çıktı ve bu sefer renkliydiler ve yukarıdan aşağı doğru desenliydiler. Bunuda ek olarak eklemek istedim.

Teşekkürler

[1] Chipset INF Utility
[2] Intel® 7th-10th Gen Processor Graphics - Windows*
[3] Intel® Management Engine Drivers for Windows® 10 and Windows® 11

Bu sabah iki kere daha mavi ekran hatası aldım, raporları ekte görebilirsiniz.
Ayrıca mavi ekran vermeden fotoğrafta gördüğünüz hatayıda aldım.

@Murat5038 tekrardan rahatsız ediyorum ancak tekrar bakmanızı rica edeceğim.
Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2023-09-10 at 19.05.43.jpg
    293,2 KB · Görüntüleme: 73
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…