DNS adresi kullanmak İnterneti hızlandırır mı?

Haklısınız. Ancak çok fazla yükle kaldır yapan insanların bilgisayarları hele hele HDD var ise çok yavaş oluyor. Tıkanıyor. Yavaş, sağlıklı ve uzun ömürlü olacağına hızlı, orta sağlıklı ve daha az ömürlü olması benim tercih sebebimdir. 😉 🤣
Doğru, bende şuan HDD kullanıyorum, sürekli oyun, resim indirip siliyorum ama hdd'den yana bir yavaşlama vb. sıkıntı olmadı şimdiye dek, HDD kolay bozulan bir şey değildir ve uzun ömürlüdür, benim HDD 9 yıllık 🙂. Ancak hdd fiziksel darbeye veya sallanmaya karşı çok hassastır, ufak bir ani sallanma bile hasar verebilir. SSD daha sağlamdır. Aslında Windows kendi kendini otomatik olarak her kapanıp açıldığında refreshliyor. Bu gibi programlar bir hata varsa düzeltmeye yarar başka bir işe yaramaz.

Ne gibi, indirme hızı artıyormu? 100 kb bile önemli benim için de.
İndirme hızında da değişkenlik olduğu oluyor, oyunda ufak bir ping değişikliği de diyebiliriz. Ama her zaman geçerli olmuyor bu bahsettiklerim. Gözle görülür çok bir farkı olmasa bile zararı olmadığı sürece kullanıyorum. Bazen yavaşlıkları sezdiğim zaman eğer DNS tabanlı sorun ise otomatiğe alıyorum.

İndirme hızında da değişkenlik olduğu oluyor, oyunda ufak bir ping değişikliği de diyebiliriz. Ama her zaman geçerli olmuyor bu bahsettiklerim. Gözle görülür çok bir farkı olmasa bile zararı olmadığı sürece kullanıyorum. Bazen yavaşlıkları sezdiğim zaman eğer DNS tabanlı sorun ise otomatiğe alıyorum.
Yani diyorsunki bazen yavaşlatıyor, bazen hızlandırıyor.

İşe yaramıyor aksine yavaşlatıp virüs bile yayabiliyor.
Ben bu programı 5 yıldır kullanıyorum. Bu program çok riskli bir program bence. Kullanmayı bilmeyen verim alamaz. Ben gayet beğeniyorum virüs falan yaydığı da yok. Neden yanlış bilgilendirme yapıyorsun? Bu program PC Net ve PC Magazine gibi önemli firmalardan ödül almış bir programdır. Toplam aldığı ödül sayısı 40 adet. Bence en başarılı Windows hızlandırıcı ve bakım yapıcı programdır. Sadece biraz risklidir. Mavi ekran alma olasılığı bazı sistemlerde var. Ancak virüs yayma diye bir şey yok. Bu koca bir iftira.
Almış olduğu ödüllerin listesi: Awards – IObit
Link VPN ile veya Tor Browser ile açılıyor. Galiba Türkiye'de engelli.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı