DNS ayarlarını değiştirmek zararlı mı?

Daha fazla  
Merhaba. Discord gibi yasaklı sitelere erişmek için DNS ayarları kullanmak sakıncalı mı? VPN'lere güvenmediğimden kullanmıyorum. Güvendiğim VPN'ler var fakat VPN açmaya bazen üşeniyorum.

1. 1. 1. 1
8. 8. 8. 8

Bunu kullanarak girebiliyorum fakat bu nedir hiç bilmiyorum? Beni nereye bağlıyor, sakıncası var mı?

Merhaba. Discord gibi yasaklı sitelere erişmek için DNS ayarları kullanmak sakıncalı mı? VPN'lere güvenmediğimden kullanmıyorum. Güvendiğim VPN'ler var fakat VPN açmaya bazen üşeniyorum.

1. 1. 1. 1
8. 8. 8. 8

Bunu kullanarak girebiliyorum fakat bu nedir hiç bilmiyorum? Beni nereye bağlıyor, sakıncası var mı?
Gayet güvenlidir merak etme.

1. 1. 1. 1
8. 8. 8. 8

DNS dedigin şey, internet adreslerinin tutuldugu bir defter gibi dusunebilirsin, eskilerde telefon rehberleri vardi ya onun gibi bir şey.

Simdi sen x.com diye yazdığın zaman aslinda bunun IP adresine ihtiyac duyarsin ayni telefon rehberinde X kisisinin telefon numarasina ihtiyac duyduğun gibi. Işte burada DNS devreye girer x.com'un IP adresini bulur cihazina gonderir sonra o IP adresine yonlenir.

Iste DNS dedigimiz bu rehberinde guvenilir kaynak olmasi gerekir cunku sana sahte bir IP adresi verirse yanlış siteye gidersin kisisel verilerini caldirabilirsin.

1.1.1.1 Cloudflare.
8.8.8.8 de Google ait dnslerdir bunlardan yana bir sıkıntı olmaz. Çünkü bunlar internetin buyuk çoğunluğunu elinde tutan firmalar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı