DNS değişimi sonrası sayfaların daha hızlı açılması normal mi?

• Konuyu başlatan Jims
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 458

Jims

Megapat
Arkadaşlar DNS'imi değiştirdiğimde sayfalar sanki daha hızlı yükleniyor gibi geliyor. Böyle bir şey mümkün mü? Bankacılık işlemlerinde farklı DNS kullanmak güvenlik sıkıntısı oluşturur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar DNS'imi değiştirdiğimde sayfalar sanki daha hızlı yükleniyor gibi geliyor. Böyle bir şey mümkün mü? Bankacılık işlemlerinde farklı DNS kullanmak güvenlik sıkıntısı oluşturur mu?

DNS (domain name System) siz bir arama motorunda bir site arattığınızda o siteyi sizin karşınıza çıkarır.

Aslında Technopat diye bir site yok, bu sitenin bir IP adresi var. Siz Technopat diye arattığınızda karşınıza bu site çıkıyor ise bunun sebebi DNS'dir.

Zaten içinde de domain geçiyor ve Technopat.net bu sitenin domain adresi.

Siz bir siteyi domain adresiyle arattığınızda DNS o domain adresine denk gelen IP adresine sizi yönlendirir.

DNS değiştirmek hızı arttırabilir çünkü başka bir DNS sunucusu diğer bir tanesinden hızlı olabilir.

Fakat güvenlik açığı riski de vardır!

DNS spoofing, DNS poisoning gibi konuları araştırmanızı tavsiye ederim.

Güvenilir DNS adreslerini kullanabilirsiniz bunlar örnek olarak;
Google: 8.8.8.8 ya da 8.8.4.4
Cloudflare: 1.1.1.1 gibi.

DNS (domain name System) siz bir arama motorunda bir site arattığınızda o siteyi sizin karşınıza çıkarır.

Aslında Technopat diye bir site yok, bu sitenin bir IP adresi var. Siz Technopat diye arattığınızda karşınıza bu site çıkıyor ise bunun sebebi DNS'dir.

Zaten içinde de domain geçiyor ve Technopat.net bu sitenin domain adresi.

Siz bir siteyi domain adresiyle arattığınızda DNS o domain adresine denk gelen IP adresine sizi yönlendirir.

DNS değiştirmek hızı arttırabilir çünkü başka bir DNS sunucusu diğer bir tanesinden hızlı olabilir.

Fakat güvenlik açığı riski de vardır!

DNS spoofing, DNS poisoning gibi konuları araştırmanızı tavsiye ederim.

Güvenilir DNS adreslerini kullanabilirsiniz bunlar örnek olarak;
Google: 8.8.8.8 ya da 8.8.4.4
Cloudflare: 1.1.1.1 gibi.

Teşekkür ederim.

Sizde kullanıyor musunuz DNS peki?

Günümüzde DNS kullanmadan neredeyse hiçbir siteye erişim yok hocam. Eskiden IP adresleri ile kolayca sitelere erişebiliyorduk fakat şu an bazı DNS sunucuları bunu engellemiş örnek vermem gerekirse Cloudflare engellemiş.

Çünkü az önce Technopat'a IP adresi ile girmeye çalıştım izin vermedi.

Ben Cloudflare kullanıyorum, modemden değiştirdim ağa bağlı herkes Cloudflare kullanıyor.

Ekran görüntüsü_2023-03-24_12-06-29.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı