DNS olarak en hızlı Türksat çıkması normal mi?

Hocam fark fazla çıktı 1.0.0.1 sonra en iyi çıktı. Sizce Cloudflare yerine en iyi ne olur?

Bu var.

Yalnız ücretsiz olarak Cloudflare dışında kullanmam ben olsam.

Bu var.

Yalnız ücretsiz olarak Cloudflare dışında kullanmam ben olsam.
Tamam teşekkürler 1.1.1.1 uygulamasından devam.

Türksat kullanıyorsanız gayet normal çünkü kendi iç ağında DNS sunucusuna daha hızlı bağlanır ama bunu dns sunularına ping atarak ölçebilirsiniz 10MS'den fazla fark olmaz zaten yani hissedilecek bir durum değil kafanıza takmayın.

Türksat kullanıyorsanız gayet normal çünkü kendi iç ağında DNS sunucusuna daha hızlı bağlanır ama bunu dns sunularına ping atarak ölçebilirsiniz 10MS'den fazla fark olmaz zaten yani hissedilecek bir durum değil kafanıza takmayın.
Mesela ben Turk Telekom kullaniyorum. Turk Telekom'un DNS adresine ping attigimda 5 ms cikarken, Cloudflare'in 1.1.1.1 DNS adresi 20 ms olarak gosteriyor. Turk Telekom'un 5 ms cikmasi kendi saglayicilarini kullanmam mi?

Mesela ben Türk Telekom kullanıyorum. Türk Telekom'un DNS adresine ping attigimda 5 ms cikarken, Cloudflare'in 1.1.1.1 DNS adresi 20 ms olarak gosteriyor. Türk Telekom'un 5 ms cikmasi kendi saglayicilarini kullanmam mi?

Aradaki fark bir şeyi değiştirmiyor. DNS oyunlarda pinginize etki etmez.

Mesela ben Turk Telekom kullaniyorum. Turk Telekom'un DNS adresine ping attigimda 5 ms cikarken, Cloudflare'in 1.1.1.1 DNS adresi 20 ms olarak gosteriyor. Turk Telekom'un 5 ms cikmasi kendi saglayicilarini kullanmam mi?

Evet ancak bu sadece DNS sorguları için geçerli yani bir oyun sunucusuna olan pinginiz 15MS düşüş sağlamaz DNS sorgusu için de bu fark hissedilebilecek bir şey değil zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı