DNS sızıntısı

equator

Hectopat
Yer
Midland
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, DNS olarak yıllardır Google'ın olan 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 olan DNS adreslerini kullanıyorum. Bazı sitelere VPN olmadan girebilince DNS leak test yaptım. Aşağıdaki sonucu aldım. Daha sonra DNS adreslerimi değiştirdim ısp'nin verdiği varsayılan DNS'e ayarladım sonuç yine aynı. Coudflare DNS'e çevirdim sonuç yine aynı. Ne yapmam gerekiyor bir sorun teşkil eder mi bu?

1650795285723.jpeg

Bu da başka bir siteden:

1650795302897.jpeg

1650795310781.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle DNS'in ne olduğunu anlamalısınız. DNS açılımı "Domain Name System" dir.
DNS adresleri bir domainin hangi ip adresine sahip olduğunu size iletir. VPN gibi IP adresinizi değiştirmez.

Sorunuza gelecek olursak, herkese açık bir dns kullanıyorsunuz, ki kullanmalısınız. İlgili sitenin sızıntıdan kastı da bu dns adresinin bilindiği anlamına geliyor. Kısaca, sorun yok.

1650821845116.png

Öncelikle DNS'in ne olduğunu anlamalısınız. DNS açılımı "Domain Name System" dir.
DNS adresleri bir domainin hangi ip adresine sahip olduğunu size iletir. VPN gibi IP adresinizi değiştirmez.

Sorunuza gelecek olursak, herkese açık bir dns kullanıyorsunuz, ki kullanmalısınız. İlgili sitenin sızıntıdan kastı da bu dns adresinin bilindiği anlamına geliyor. Kısaca, sorun yok.

Eki Görüntüle 1369618
Teşekkürler fakat DNS'i varsayılan yani otomatik ayarladığım zaman da lokasyon Zurich olarak gözüküyor ve DNS leaking olarak gösteriyor. Yani sadece Google DNS vs Cloudflare DNS kullandığım zaman değil.

DNS sızıntısını kafanıza takmanıza gerek yok.

PfSense routerda DNS over TLS ile Cloudflare DNS kullanıyorum.
İlk attığınız site, kendi DNS sunucumla bile DNS sızıntınız var diyor. Kendi VPN'leri için reklam sadece.

1650826089195.png

1650826389603.png

DNS sızıntısını kafanıza takmanıza gerek yok.

PfSense routerda DNS over TLS ile Cloudflare DNS kullanıyorum.
İlk attığınız site, kendi DNS sunucumla bile DNS sızıntınız var diyor. Kendi VPN'leri için reklam sadece.

Eki Görüntüle 1369681

Eki Görüntüle 1369685
Maalesef böyle siteler var. Kaspersky'nin servisini Zararlıymış gibi tanıtıp Gridinsoft Anti-malware indir diyen bir site vardı.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı