DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET hatası

km clp

Hectopat
Daha fazla  
DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET

İyi günler. Ben internetimden belirli saatler arasında bu uyarıyı alıyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz ?

Google Chrome DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET hatasının sebebi internet bağlantınızın kopmuş olması veya geçici bir bağlantı sorunu yaşıyor olmanızdır.
  • İlk yapılacak olan ADSL modemin yeniden başlatılmasıdır (Eğer ADSL üzerinden bağlanılıyorsa)
  • Eğer servis sağlayıcınızın DNS sunucularını kullanmıyorsanız başka bir DNS sunucu kullanmayı deneyebilirsiniz.
Sorunun ikinci kaynağı kullanılan DNS sunucuların düzgün çalışmıyor olmasıdır.
  • Bu durumda Safe DNS veya Open DNS gibi farklı dns sunucuları kullanılabilir.
  • Safe DNS sunucuları ile sorun yaşanmamaktadır. DNS sunucularınızı 195.46.39.39 ve 195.46.39.40 olarak değiştirirseniz sorun düzelecektir.
  • Son dönemde Google DNS servisinden kaynaklanan hatalardan dolayı bu hata alınmaktadır. Google DNS'e alternatif DNS sunucları bulabilir ve DNS sunucunuzu değiştirebilirsiniz.

Türkiye'de özellikle son zamanlarda, Google DNS sunucuların veya yayğın olan diğer sunucuları kullanan kullanan kullanıcılar DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET hatası ile sıkça karşılaşabilirler. Bunun bir diğer nedeni internet servis sağlayıcıların veya Tib gibi kurumların, internet trafiğini kayıt altın almaya çalışıyor olmalarıdır.
Sorunun üçüncü sebebi bilgisayarın IP bilgisini Modemden alamamasıdır.
Tüm bu bu yapılanlar size çözüm sağlamıyorsa bilgisayarınız Adsl modemden IP alamıyor demektir. Bu durumda bilgisayarınıza el ile manuel olarak IP girmelisiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı