DNS'mi ele geçirmişler

baltazar barbar

Hectopat
Daha fazla  
Ben ArcheAge classic oynuyordum arada lag giriyor, kasıyordu. Biri VPN kullan, Kanada'dan gir lag olmuyor dedi. Chrome uzantılardan proxy VPN yükledim, kullanmaya bastım. Kullandım Chrome'da açtı ama oyunda açılmadı. Bende kaldırdım ondan sonra Avast'tan bildirim geldi DNS ele geçirme tespit edildi diye. Modeme bu cihaz ele geçirilmiş DNS sunucusundan yönlendiriliyor, güvenlik açığı kimliği hns-DNS-hijack diye cıkıyor. Sorunu gidere basınca paralı abonelik istiyor modemi iki kere aç kapa yaptım düzelmedi. Wi-Fi şifresini değiştirdim yine düzelmedi, modemime güvenli değil diyor. Ne yapacağım? Yardım edin.

Öncelikle Hocamın dediği gibi Avastı silin. Onun dışında Chrome'den eklenti olarak eklerseniz çalışmaz. VPN uygulamasını indirmeniz lazım.

Chroma uzantı olarak eklediğin şeyler VPN değil proxydir proxy ise sadece taraıcı tarafiğini gizler PC trafiğindeki IP değişmez.

Clickbait, ama antivirüs editon.

Ağ üzerinden DNS poisoning, hijacking yemişte olabilirsiniz
False alarmda olabilir
VPN'den dolayı uyarı vermiş olabilir buradan bir DNS leak testi yapın extended

Hem normalini hem de gelişmişini denedim yazıların en sağda çıkan sayı 0

Avast denen kendine antivirüs denen ama aslında virüs olan uygulamayı silerek başlayabilirsin. Size yaptığı gibi insanları korkutarak paralı üyelik satmaya çalışan şarlatan bir program kendisi.

Kaspersky yükledim virüs taraması yaptım PC'yi temiz çıktı programda ağ izleyicisine bastığımda PC'deki uygulamarımı gösteriyor modemi nasıl tarayacağım Avast'la yine aynı elegeçirildi diyor.

Canım kardeşim şöyle düşün. Sen kimsin ? Bakan mısın, müdür müsün ? CEO musun ? Birisi senin DNS'ini çalıp, bilgisayarına virüs koyup ne elde edebilir ? Bunu yapabilecek beceriye sahip bir insan seni mi hedef alır yoksa karşılığında daha çok şey edebileceği milyonlarca diğer insanı mı ? Avast gibi virüs programları her şeye "bak bu virüs, bak bu tehlikeli" diyerek, seni koruyormuş gibi göstererek seni paralı üyelik almaya zorlar. Bilgisayarında eminim ki hiç bir sıkıntı yok emin olmak istiyorsan Avast, Kaspersky gibi programlar yerine Malwarebytes yükleyip taramanı öneririm. Malwarebytes sıkıntı bulmazsa sıkıntı yoktur.

Hem normalini hem de gelişmişini denedim yazıların en sağda çıkan sayı 0

Proxy bağlantısını kesin DNS ayarlaması yapmayın artık normal olarak ne kullanıyorsanız Cloudflare, Google vs.

Bir extended test yapın SS atın IP adresi ve ISP'yi sansürleyin yalnız atarken

Avast denilen uygulamanın hala antivirüs diye anılmasına mı güleyim verdiği bu saçma uyarıya mı? Avast'ı kaldırın hocam. VPN olarak da Windscribe öneriyorum, ben bayadır kullanıyorum. Sorun çıkmadı henüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…