Doa raporu nasıl işler?

kaganbrn

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, yaklaşık 7 ay önce Teknosa üzerinden bir satıcıdan AOC markalı bir monitör aldım. Durduk yere paneli yandı ve servise gönderdim. 1 ay bekledikten sonra sıfır ürün verildiği söylendi. Ancak ürünü teslim aldığımda monitör tozlu ve kullanılmış gibi görünüyordu.

Tekrar servisi arayıp değişim talep ettiğimde stoklarında olmadığını, yerine başka bir model verebileceklerini söylediler. Ancak teklif edilen monitör, servise gönderdiğim modelden daha düşük özelliklere sahip olduğu için kabul etmedim ve bana DOA (Dead on Arrival) raporu verildi.

Şimdi ne yapmalıyım? DOA raporunu nereye göndermeliyim? Paramı geri alabilir miyim ya da misli bir ürün talep edebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, yaklaşık 7 ay önce Teknosa üzerinden bir satıcıdan AOC markalı bir monitör aldım. Durduk yere paneli yandı ve servise gönderdim. 1 ay bekledikten sonra sıfır ürün verildiği söylendi. Ancak ürünü teslim aldığımda monitör tozlu ve kullanılmış gibi görünüyordu.

Tekrar servisi arayıp değişim talep ettiğimde stoklarında olmadığını, yerine başka bir model verebileceklerini söylediler. Ancak teklif edilen monitör, servise gönderdiğim modelden daha düşük özelliklere sahip olduğu için kabul etmedim ve bana DOA (Dead on Arrival) raporu verildi.

Şimdi ne yapmalıyım? DOA raporunu nereye göndermeliyim? Paramı geri alabilir miyim ya da misli bir ürün talep edebilir miyim?

Bu durumda size bir üst en yakın muadilini vermekle yükümlüler. Aynı zamanda iade yapmak istediğinizi de belirtebilirsiniz ancak bu şekild sadece fatura değeri üzerinden iade alabilirsiniz.

Eğer değişim istiyor veya zarara uğramamak istiyorsanız Tüketici Hakem Heyeti'ne satıcıya karşı olacak bir şekilde bir talep dilekçesi hazırlamanız gerekiyor. Bu talep içerisinde sürecinizi anlatmalı, bu raporu ekleyerek bunu delil olacak şekilde belirtmeli, özellikle değişen ürününüzün sıfır değil tozlu bir şekilde geldiğinin üzerinde durarak kullanılmış ürün ile değiştirildiğini belirtmeniz gerekli. Bunlarla birlikte en sonuna "satıcının aynı özelliklere sahip cihaz ile değişimi reddettiği ve daha düşük özellikli cihaz teklifi yapıyor olduğundan dolayı aynı özelliklere sahip yeni bir ürün ile ve mümkün olmaması halinde en yakın bir üst özelliklere sahip yeni ürün ile değişimi yapılmasını arz ettiğinizi" yazmanız gerekiyor.

İade istemediğinizi özellikle belirtmenizi öneririm. Aksi taktirde karar içerisinde "iade" ifadesi geçmesi durumunda bu fatura üzerinden iade yapılmasına neden olarak sizi zararlı çıkarabilir. Sadece değişim ifadesi olursa satıcı THH kararını önemsemese bile aynı ürün yok ise icra/haciz ile ürününüzün güncel fiyat değerlendirmesini yaptırarak iade alabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı