Docker ne durumlarda kullanılmalı?

ahmut222222

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3050 LAPTOP GPU, intel core i7-11800H, 16GB RAM, 1 TB SSD
Merhaba. Benim bir projem var ve proje genel olarak API ve veri eylemleri içeriyor MongoDB ve Node-fetch. Bunun için 1 ana makine dedicated olmak üzere 10 + 5 yan makine aldım. Bunun sebepleri çok detaylı ama bunun daha verimli bir yolu olması gerektiğini düşündüm her zaman ve geçen günlerde docker diye bir şeyin varlığını keşfettim. Sanırım bu senaryoya uygun bir yazılım bilgili arkadaşlar varsa yorumları için teşekkür ediyorum.

Neredeyse her durumda rahatça kullanılabilir. DB ayağa kaldırmak için bile tercih edilebilir. Docker compose sayesinde tek tık birçok sistemi ayağa kaldırabilirsin. Aynı anda db de ayağa kalkar, api de frontend de.
Dockerfile veya docker compose yml dosyası sayesinde, herhangi bir sunucuda projeni çok rahat çalıştırabilir, autoscale edebilir, arayüz (portainer) ile çok rahat yönetebilirsin. Şu şu kuruldu mu? Hangi versiyon kurulacak? gibi dertlerden kurtarır insanı.

Kubernetes, autoscaling gibi kavramları da araştırmanı öneririm. İhtiyacın var gibi gözüküyor.

Docker kullanın, kullandırın.

Neredeyse her durumda rahatça kullanılabilir. dB ayağa kaldırmak için bile tercih edilebilir. Docker compose sayesinde tek tık birçok sistemi ayağa kaldırabilirsin. Aynı anda dB de ayağa kalkar, API de frontend de.
Dockerfile veya docker compose yml dosyası sayesinde, herhangi bir sunucuda projeni çok rahat çalıştırabilir, autoscale edebilir, arayüz (portainer) ile çok rahat yönetebilirsin. Şu şu kuruldu mu? Hangi versiyon kurulacak? Gibi dertlerden kurtarır insanı.

Kubernetes, autoscaling gibi kavramları da araştırmanı öneririm. İhtiyacın var gibi gözüküyor.

Docker kullanın, kullandırın.

Teşekkür ederim, araştıracağım. <3

Technopat Haberler

Geri
Yukarı