Sürprizbozan Doctor strange 2'yi nasıl buldunuz?

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Benim beklentime uydu. Bana göre gelmiş geçmiş en iyi Süper kahraman triosunu yapan Sam Raimi (2002,2004,2007 Spider-Man) aynı renk ve tonları filmde mükemmel yansıtmış. Yine o dönem Spider-Man'in efsanevi müziklerini yapan Danny Elfman compose etti film müziklerini, müzikler de çok güzeldi. 9/10 verebilirim. 1 Puanı Wanda çok işlendiği için kırdım ama beni çok çok rahatsız etmedi.
 
Beklentimi en alt seviyede tuttum çünkü içimde bir şüphe vardı fazla bir şey beklemiordum sadece güzel film olsun yeter dedim kafamdan ve cidden çoğu kişi beğenmesede insanın içinde beklenti olmazsa ve çizgi romanlarla pek ilgilenmiorsa bence izlemeye değer bir film şahsen benim Marvel çizgi romanlarıyla uzaktan alakam yok.
 
Şahsen bende beğendim. Çizgi romanla alakam yok o yüzden kıyaslama yapamam bir film olarak gayet beğendim. Güzel bir görsel şölen vardı. Wanda'yı ön planda tutmuş olmaları beni rahatsız etmedi lakin, Wanda'nın amacı bana biraz gereksiz geldi. Sırf çocuğum olsun diye bu kadar kargaşaya gerek yoktu. Güç konusunda da pek fikrim yok kahramanların sade güçleriyle hangisi daha güçlüdür bilemem ama Wanda'yı bu kadar güçlü kılan şey kara kitaptı. Strange kara kitap karşı koyacak olan o kitabı(ismini unuttum) yanmadan kullanabilseydi. Belki o vakit her şeye son verebilirdi. O zamanda devamını nasıl işlerlerdi bilemiyorum.
Ha bir de şu Marvel'in America sevdasından bana iyi gına getirdi. Captain America gitti, evrenler arası dolaşabilen America geldi.
 
Filmi normal bir film olarak beğendim, bir Dr. Strange filmi olarak beğenmedim. Wanda alabileceği kadar güçlendirme alırken Dr. Strange ise üçüncü gözü açılması dışında hiçbir power up yaşamıyor. Marvel bu sıralar her filmi başka bir filme bağlayabilmek için kullanıyor.

Onun dışında çok ciddi saçmalıklar vardı, yaşayan en zeki adam Reed Richards ellerindeki en büyük kozu Wanda'ya söylüyor ve sonra spagetti oluyor. Sinister Strange düşerken dikenlere batmadan önce hiçbir hamle, büyü vs. yapmıyor. Eğer Wanda'nın gerçekten çocuklarının olduğu bir evren varsa, Wanda'nın çocuk yaptıktan sonra öldüğü bir evren de vardır. Dolayısıyla o evrene geçseydi başka bir evrendeki Wanda'yı öldürmesine veya bunu amaçlamasına gerek kalmazdı. Bir diğer saçmalık ise Dr. Strange'in çoklu evrenlerin kaderini bir çocuğa emanet etmesi. O an Chavez gücünü kullanamasa tüm çoklu evrenlerin kaderi tehlikeye girecek ama Marvel yine ilkokul seviyesinde bir mesaj için bunu göze alıyor :) Zaten finalin böyle olması da ayrı bir uyuz edici. Dr. Strange power up yaşayıp Wanda'yı yenseydi film 10 kat daha zevkli olurdu. Ki çizgi romanda Strange Wanda'yı ona yirmiye katlayabilecek güçte. Şimdilik aklıma gelen son saçmalık ise çoklu evrenlerin kaderi olan America Chavez'in bulunduğu Kamar-Taj'ı çömezler ile savunmaları. Bir de emin olmadığım bir saçmalık var: Sanırım Black Bolt'un bulunduğu bir başka dizi/filmde Black Bolt'un sesi kendisine zarar vermiyormuş.

Bir DarkHold kopyasının sıradan bir bıçak ile yok edilebilmesi de ayrı bir ironi. Veya Vishanti'nin kitabının bir cadı büyüsüyle direkt yok olması.

Şu Marvel Sam Raimi'ye karışmadan bir film yaptırsa adam neler yapacak neler de işte...
 

Geri
Yukarı