Döküm tava duman sorunu

woitx

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Döküm tava aşırı derecede duman yapıyor. Aspiratörde çalıştırıyorum, pencereyi açıyorum ama işe yaramıyor sizce yağda mı sıkıntı zeytinyağı ile yaptığımda duman daha azdı ayçiçek yağı deneyelim dedik daha fazla duman yaptı sizce en aza nasıl indirebilirim? Bu arada döküm tavam Lava 26x32cm kulplu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tavadan kaynaklı değil bence, ne yapıyordunuz ve nasıl yapıyordunuz.

Nasıl yani ayçiçek yağı ile yapınca daha fazla duman yapmaya başladı. Zeytinyağı daha az duman yaptı ama ben en aza indirmek istiyorum ne yapmam lazım?
Tavadan kaynaklı değil bence, ne yapıyordunuz ve nasıl yapıyordunuz.

Antrikot, 2 dk her iki tarafda, 15, 18dk arası ısıtıyorum tavayı(büyük gözde).

Yani ben döküm tavaya yağ falan koymuyorum, mesela fajita yapacak isem döküm tavayı ısıtıyorum ama çok değil tavuk göğsü zaten marine edilmişti yağı vs var yağ dökmüyorum asla sonra bir bir yanyana koyuyorum tavukları o şekilde ama siz yağ döküp ısıtıp da pişiriyor iseniz bilemiyorum duman olabilir.

Tavaya ekstra yağ koyma, etleri marine ediyorsan zeytinyağı da kullan marine ederken. Zaten yeteri kadar yağlanmış olur. Sonra kızgın tavaya at direkt olarak. Etin kalınlığına göre birkaç dakika her iki tarafı da pişir. Yine duman çıkar biraz, ama döküm tavanın olayı bu.

Zeytinyağı ve kağıt havlu ile tavayı hafifçe silin, iyice kızdıktan sonra pişirin, maalesef duman çıkıyor yine, aspiratör ve cam açma ile çözmeniz lazım ben öyle yapıyorum :)

Arkadaşlar ben tavaya asla yağ sürmüyorum o kadar amatör değilim eti 10 saat önceden marine ederim öyle yaparım. Bir de duman sorunu fazla diye söyledim galiba herkeste öyleymiş.

Arkadaşlar ben tavaya asla yağ sürmüyorum o kadar amatör değilim eti 10 saat önceden marine ederim öyle yaparım. Bir de duman sorunu fazla diye söyledim galiba herkeste öyleymiş.

Normal kanka duman olması bende çok kez döküm tavada et pişirdim her seferinde duman çıkıyor sıkıntı yok. Bir de et pişiriyorsan yağ kullanmana gerek yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı