Dönem faizi ne zaman işler?

eminilhan

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.
Birkaç tane kullandığım kredi kartı var. Mesela diyelim ki kartımın limiti 5.000 TL. Kartımın limiti tamamen açık. Hiçbir borç yok. Bu ay limitten 1.000 TL harcama yaptım ve hesabın kesildiği gün 1.000 TL direk yatırdım. Bu şekilde kartı kullanırsam herhangi bir faiz işler mi?
Faiz işlememesi için ne yapmam gerekir?
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar.
Birkaç tane kullandığım kredi kartı var. Mesela diyelim ki kartımın limiti 5.000 TL. Kartımın limiti tamamen açık. Hiçbir borç yok. Bu ay limitten 1.000 TL harcama yaptım ve hesabın kesildiği gün 1.000 TL direk yatırdım. Bu şekilde kartı kullanırsam herhangi bir faiz işler mi?
Faiz işlememesi için ne yapmam gerekir?
Teşekkürler.
Ekstreden bahsettiğinizi düşünüyorum. Aksiyse belirtin lütfen. Şöyle ki, son ödeme tarihinize kadar öderseniz herhangi bir faiz işlemesi olmuyor.

Ekstreden bahsettiğinizi düşünüyorum. Aksiyse belirtin lütfen. Şöyle ki, son ödeme tarihinize kadar öderseniz herhangi bir faiz işlemesi olmuyor.
Evet ekstreden bahsediyorum. Kredi kartlarını kullanmamın en büyük nedenleri hem cüzdan taşımadan telefonla temassız ödeme yapıyorum, hem de harcamalarım daha gözlemlenebilir bir halde oluyor. Ama gene de faize bulaşmak istemiyorum. Ekstreyi tam olarak ödersem son ödeme tarihine kadar, bir faiz işlemesi olmaz. Doğru mu anladım?

Ekstre olarak ifade ettiğimiz güncel borcunuz, evet. Aylık ödemeniz gereken güncel borcunuz (ekstreniz) dışında kalan asgari ödeme tutarınızı ödemeniz durumunda bankanız faiz uygular. Buda bankalar arasında farklılık gösterebilir. Yaklaşık olarak %20 civarında bir faiz işler. Güncel borcunuz o ay ödemeniz gereken tutar. Bunu öderseniz faiz işlemez.

Ekstre olarak ifade ettiğimiz güncel borcunuz, evet. Aylık ödemeniz gereken güncel borcunuz (ekstreniz) dışında kalan asgari ödeme tutarınızı ödemeniz durumunda bankanız faiz uygular. Buda bankalar arasında farklılık gösterebilir. Yaklaşık olarak %20 civarında bir faiz işler. Güncel borcunuz o ay ödemeniz gereken tutar. Bunu öderseniz faiz işlemez.
Anladım. Çok teşekkür ediyorum. Sağ olun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı