Dönemin ortasında sayısaldan yabancı dil bölümüne geçilebilir mi?

xu1

Hectopat
Arkadaşlar 11. sınıfa gidiyorum, alanım sayısal ama sayısal seçtiğim için çok pişmanım. Dersleri anlamıyorum, yabancı dile geçmek istiyorum ama okullar açılalı 2 ay oldu ve 1. dönem 1. sınavları olduk yine de alan değiştirebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiç problem olmaz istediğin bölüme geçebilirsin. Benim çoğu arkadaşım 12nin yarısında eşit ağırlığa geçip derece yapmıştı. Dile de zaten az insan gidiyor çoğu da boşluyo dersleri. Daha 11.sınıfsın her şeyi halledersin. Sayısala emek versen onu da halledersin. Zeka değil çalışma istiyor.

Hiç problem olmaz istediğin bölüme geçebilirsin. Benim çoğu arkadaşım 12'nin yarısında eşit ağırlığa geçip derece yapmıştı. Dile de zaten az insan gidiyor çoğu da boşluyor dersleri. Daha 11.sınıfsın her şeyi halledersin. Sayısala emek versen onu da halledersin. Zeka değil çalışma istiyor.

Hocam benim dil im mukkemel dereceye yakin ama aile sayisal istedigi icin sectim, simdi pişman oldum. Dilde olsaydim notlarim neredeyse tamdi.

Hocam benim dil im mukkemel dereceye yakin ama aile sayisal istedigi icin sectim, simdi pişman oldum. Dilde olsaydim notlarim neredeyse tamdi.
Hocam dilin iyiyse bence sayısalda kal. Hem sayısal hem dile girersin garantiye alırsın. Sayısal yapılmayacak düzeyde bir alan değil. 11.sınıfta herkes böyle düşünür. Gerek arkadaşlar olsun gerek hocanın kötü ders anlatımı olsun. Dersleri de anlamazsın bu etkenler olunca. 11.sınıfta sana önerim tyt rutinleri yap paragraf geo prob gibi temel oturt. 11.sınıf konularını da öğrensen yeter. Öyle sınav senesi gibi harıl hurul çalışma ileride motiven iyice düşer bunalırsın. 12.Sınıfa gelince zaten anlama kapasiten iyice artmış olacak konuları takır takır halledeceksin. Dili de ihmal etme tabi. Sana yks dışında başka sınavlara da yönelmeni öneriyorum. Sat ıelts toefl benzeri gibi tam bilmiyorum sınavları. Tabii eğer yurt dışında okumak gibi bir hedefin arzun varsa gir bu sınavlara. İyi günler hocam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı