Dönüştürücüyle kullanılan monitördeki yırtılmalar nasıl engellenir?

MathRandom

Femtopat
Üniversite öğrencisi olduğum için masaüstü bilgisayarımı yanımda getirmek zorunda kaldım. 144Hz'lik monitörümü getiremediğim için elimde şuan AOC'un eski nesil VGA monitörü var. Dönüştürücü ile kullanıyorum. Valorant'a girdiğim zaman yırtılma oluyor. 60Hz'e sabitlememe rağmen yırtılma sorunu devam ediyor. Ayrıca hafiften gölgelenme oluyor ve akıcı görüntü alamıyorum. 60Hz ve 60 FPS'e sabitledim ama 30 FPS gibi oynuyorum. Başka ne yapılabilir sizce? Daha kaliteli bir dönüştürücü alsam sorun çözülür mü?

Sistem :

İşlemci: AMD R5 3600 Anakart: Gigabyte B450B S2H Ekran Kartı: Sapphire RX 5500 XT 8GB Ram: GSKILL RipjawsV (2x8 GB) 3000MHz Kasa: Aerocool Ore Saturn PSU: High Power 500W 80+ Bronze SSD: Crucial BX500 240GB HDD: Seagate Barracuda 1TB.

Dönüştürücü ile alakalı muhtemelen Dönüştürücü değiştirmeniz gerekebilir.
60Hz ile alakalı, dönüştürücüsüz şekilde kullandığımız Casper'ın IPS monitörü var onda da Valorant'ta aşırı derecede yırtılma ve dediğiniz gibi oyun 30FPS 'miş hissiyatı var.
Dönüştürücüyle alakalı olduğu kesin mi acaba ? Şöyle bir ürün buldum:

60Hz görüntü alayım sorun değil ama akıcı görüntü almak istiyorum. Bu arada monitör AOC e2043Fs.

Dönüştürücüyle alakalı olduğu kesin mi acaba ? Şöyle bir ürün buldum:

60Hz görüntü alayım sorun değil ama akıcı görüntü almak istiyorum. Bu arada monitör AOC e2043Fs.
Dönüştürücü ile alakalı oldugu kesin değil hocam. Dönüştürücü yerinden çıkıyor olabilir vidaları sıktığınızdan emin olun. Monitör çözünürlüğünü değiştirin.

60Hz görüntü alayım sorun değil ama akıcı görüntü almak istiyorum. Bu arada monitör AOC E2043fs.

Kastımda bu mesele 60Hz değil, aynı monitörde Forza vs sorunsuzken Valorant'da bariz yırtılmalar oluyor ve dediğim gibi ekran kartımda DVI portu olduğu için ben dönüştürücü olmadan kullandım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı