Dördüncü disk SSD mi olmalı HDD mi?

Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 25H2 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. Abim bilgisayara Call of Duty Warzone indirmeye başladı, 120 GB alan kaplıyormuş. Kingston A2000 1TB SSD diskim C (200 GB) ve D (730 GB) olarak ikiye bölünmüş durumda. D diskinde en son 260 GB boş alan vardı, şimdi daha oyun da tam olarak inmemiş olmasına rağmen 213 GB alan kalmış.
Ben de hali hazırda para biriktirirken acaba harici SSD almayı bırakıp dahili SSD veya HDD alsam mı diye düşündüm fakat arada kaldım. Bir yandan Linux veya farklı bir işletim sistemi kurabilmek için SSD almak istiyorum fakat bir yandan da yüksek depolama için HDD almak da istemiyor değilim açıkçası.

Sizce SSD mi almalıyım, HDD mi? Ayrıca HDD'ye işletim sistemi kurup Dual Boot yapmam ne kadar verimli olur?

Oyunları HDD'ye kurmak ve depo gibi kullanmak bana daha mantıklı geliyor. Ama bütçeniz müsaitse 1TB SSD tadından yenmez.

Benim SSD'de Windows 10 kurulu 1TB HDD'nin 200 GB Windows 7 gerisi depo ve program files olarak kullanıyorum.

Kesinlikle SSD almalısın. COD'un kapladığı alan:
COD.jpg

C: sürücüsüne Windows kurulu (Corsair 240 GB SSD), D: sürücüsünde sadece oyunlar var (Samsung 1 TB Evo 860 SSD), E: sürücüsü ise arşivlik (1 TB HDD). Dual Boot olayını bilmiyorum. Birşey harici olursa düşüp bozulabilir veya başına birşeyler gelebilir.

Kesinlikle SSD almalısın. COD'un kapladığı alan:
Eki Görüntüle 699662

C: sürücüsüne Windows kurulu (Corsair 240 GB SSD), D: sürücüsünde sadece oyunlar var (Samsung 1 TB Evo 860 SSD), E: sürücüsü ise arşivlik (1 TB HDD). Dual Boot olayını bilmiyorum. Birşey harici olursa düşüp bozulabilir veya başına birşeyler gelebilir.
Ama o Modern Warfare'i de satın alınca öyle oluyor diye biliyorum. Sadece Warzone o kadar değil diye biliyorum.
Oyunları HDD'ye kurmak ve depo gibi kullanmak bana daha mantıklı geliyor. Ama bütçeniz müsaitse 1TB SSD tadından yenmez.

Benim SSD'de Windows 10 kurulu 1TB HDD'nin 200 GB Windows 7 gerisi depo ve program files olarak kullanıyorum.
HDD'ye ikinci bir Windows 10 veya GNU/Linux kurarsam verimli olur mu?

Linux'u HDD'ye kurunca bir sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum. Arkadaşım çift işletim sistemi kullanıyor, SSD'ye Windows 10 kurulu, HDD'ye Linux.

Windows ayrı SSD'de oyunlar ayrı SSD'de olunca performans daha iyi oluyor. SSD'yi ikiye bölmekten bahsetmiyorum. En basitinden Nvidia arka planda oyun gölge kaydı yaparken kayıt kesinleşinceye kadar C:'yi kullanıyor, antivirüs, programlar, windows, updateler vs. C:'de birşeyler yapabiliyor ve oyun bölüm yüklemelerine etki edebilir.
Şu anda D:'deki 1 TB SSD'ye BF4, BF1, BF5, R6 Siege, COD kurulu:
D.jpg

Ama o Modern Warfare'i de satın alınca öyle oluyor diye biliyorum. Sadece Warzone o kadar değil diye biliyorum.

HDD'ye ikinci bir Windows 10 veya GNU/Linux kurarsam verimli olur mu?
O farkı bilmiyorum. Bende tam sürüm var (VPN ile Battle.net Rus hesabı açıp oradan satın almıştım). Warzone'dan ziyade Hardcore Search&Destroy oynuyorum):
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Arkadaşlar olması gerekenleri söylemiş ama ben farklı bir bilgi vereyim. Oyun inmemiş olmasına rağmen sanki inmiş gibi yer kaplar. Bunun nedeni oyun inerken SSD'ye farklı şeyler atıp depolama alanını bitirip oyunun inmesine engel olma diye. Oyun kendisine lokanta gibi rezervasyon yaptırıyor. :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı