Dördüncü işletim sistemi olarak Linux Mint Kurmak

Daha fazla  
Şu anda XP, 7 ve 10 kullanıyorum. Dördüncü işletim sistemi olarak Linux Mint kurmak istiyorum. Linux Mint kurunca diğer işletim sistemlerini algılar mı grub? Ayrıca geçen sefer kurduğumda Mint'i silmeye çalışırken bayağı başım ağrımıştı. Nasıl en verimli şekilde yapabilirim?

Sistem:
Pentium Dual Core E6500.
HD 4550.
2 GB DDR3 RAM.
HDD.

Linux Mint Xfce X86 düşünüyorum.

Diskinde alan varsa kurabilirsin. Grub ekranında hepsi gözükür.
Normal kursam olur mu yoksa Dual-Boot seçeneğini mi seçeceğim yükleme ekranında? Bir de geçen sefer Linux'u kaldırırken sıkıntı yaşamamıştım.

EFI kurulum yaparsan hepsini GRUB'dan yönetebilirsin. Fakat XP ve 7'nin UEFI desteği yok sanırım. O tarafı bilemiyorum.

Hepsi MBR ise öyle de mümkün.
EFI kurulum ne demek bilmiyorum. Ben MBR olarak kuruyorum diye biliyorum zira anakartımın UEFI desteklediğini düşünmüyorum.

EFI kurulum ne demek bilmiyorum. Ben MBR olarak kuruyorum diye biliyorum zira anakartımın UEFI desteklediğini düşünmüyorum.
O zaman Mint için de MBR kurulum yapın. EFI=UEFI bir nevi. Büyük ihtimalle GRUB algılar işletim sistemlerini.

O zaman Mint için de MBR kurulum yapın. EFI=UEFI bir nevi. Büyük ihtimalle GRUB algılar işletim sistemlerini.
Peki kurarken direkt boş diske mi kuracağım yoksa yükleme ekranında dual-boot seçeneğini mi seçmem gerekir?

Bir de geçen sefer kaldırırken sıkıntı yaşamıştım. Baştan önlem almak mümkün mü?

Peki kurarken direkt boş diske mi kuracağım yoksa yükleme ekranında dual-boot seçeneğini mi seçmem gerekir?
Windows'un yanına kur ile yapınca sorun olacağını sanmam. Emin değilsen, kurulum sırasında altta "Başka bir şey" seçeneneğiyle devam edip, elle diski böl.

Birşey soracağım, neden 4 işletim sistemi ?
Çok özel bir sebebi yok aslında, kendim öyle kullanmak istiyorum sadece.

Bu arada yazmayı unutmuşum, boş bir alana Linux Mint kuruldu ve Grub'ta sadece Windows 10 ve Mint arasında seçim yapabiliyorum ancak Windows 10'u seçince diğer 3 işletim sistemini de seçme hakkını sunuyor yani bu sefer de karşıma Windows'un Loader'i çıkıyor, sorunsuz çalışıyor.

Tabii EasyBCD ile bunlar belki aynı çatı altına toplanıyordur ancak şu an uğraşmayacağım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı