Dört nasıl yazılır?

Jearus

Centipat
Daha fazla  
Evet soru kimsenin sorgulamadığı bir soru farkındayım ama. Şimdi 4 yazarken bize (yani bana) ve anladığım kadarıyla hala öğretilen 4 yazarken dik çizginin üstteki eğik çizgiye değmediği halidir. Yani bu videodaki gibi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ama bildiğiniz üzere bütün soru bankalarında, klavyelerde ve sanal olarak sanırım bütün hepsi bu 4 olarak yazılıyor.
Biri beni aydınlatsın.

Evet soru kimsenin sorgulamadığı bir soru farkındayım ama. Şimdi 4 yazarken bize (yani bana) ve anladığım kadarıyla hala öğretilen 4 yazarken dik çizginin üstteki eğik çizgiye değmediği halidir. Yani bu videodaki gibi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ama bildiğiniz üzere bütün soru bankalarında, klavyelerde ve sanal olarak sanırım bütün hepsi bu 4 olarak yazılıyor.
Biri beni aydınlatsın.

"a" harfi de aynı şekilde.

7 de ki çizgi de mesela hangisi doğru.

Bence boşluktasın, bir uğraş bul.

7 de ki çizgi de mesela hangisi doğru.

Bize ilkokulda çizgili 7 yazdırdıkları için biz de öyle kullanıyoruz ancak yeni müfredat değişti artık ilkokuldakiler harfleri ve sayıları aynı şu an burada ki gibi kullanıyor.

Bize ilkokulda çizgili 7 yazdırdıkları için biz de öyle kullanıyoruz ancak yeni müfredat değişti artık ilkokuldakiler harfleri ve sayıları aynı şu an burada ki gibi kullanıyor.
Kötü olmuş, çizgisiz yedi çok karışıyor. Bazen oluyor, aceleyle 7'ye çizgi koymayı unuttuğumuz oluyor da rakamı karıştırıyoruz. Gereksiz olmuş, milli eğitim de kendine başka uğraş bulmalı bence :).

Boşlukta değilim 5 saattir trigonometri çalışıyorum ve bir anda kafama takıldı. Youtube dan baktım yazılışlarına 4 ü mesela attığım videodaki gibi yazıyorlar

Boşlukta değilim 5 saattir trigonometri çalışıyorum ve bir anda kafama takıldı. YouTube'dan baktım yazılışlarına 4'ü mesela attığım videodaki gibi yazıyorlar.

Ben de Türkiye'de yaşadığım için seni anlayabiliyorum.

Evet dediğin gibi galiba, sadece harfleri değiştirmişler. Yoksa 4 ve 7 hala senin dediğin gibi farklı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı