"Diyebiliyorum" nasıl yazılır?

Makaleler
54
Yer
Osmaniye, Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: Intel Core i5-12400F | ASUS Dual RX 6600 | ASUS Prime H610M-K D4 | XPG Gammix D30 2x8 RAM | WD SN570 500GB | FSP Hydro K Pro 500W 80+ | Vento VG10F

GIGABYTE G24F-2 | Logitech G213 Prodigy | ATK A9 Dragonfly | QP Honeycomb Mousepad | Windows 11 24H2.
Meslek
Öğrenci
Hangisi doğru yazılmış?

• Diyebiliyorum.
  • Diye biliyorum.
"Diye biliyorum" olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleme:
Hangisi doğru yazılmış?

• Diyebiliyorum.
  • Diye biliyorum.
"Diye biliyorum" olduğunu düşünüyorum.

@LAPSEKİLLİ BIG SMOKE.

Sırf bu kelime yüzünden yanlış anlaşıldım.

“… Diye bilirim” yazdım ama düzelttiğimde sistem “diyebilirim” olarak algılamışt sonra da düzeltemedim zaten .

Saçma sapan iş işte.

Son düzenleme:
Bitişik yazılır, bu bir kuraldır. Her -ebilmek eki bitişik yazılır.
@AtamanM Yeterlilik fiilleri (-ebilmek) her daim bitişik yazılır. TDK kuralıdır. Mesajımda da ek olduğunu belirttim - koyarak, yalnızca ismi aklıma gelmediğinden onu yazamadım. Daha sonra gördüğüm mesajlarda "diye biliyorum = öyle olduğunu biliyorum" tarzı olabileceğini de fark ettim ama bu yazdığım mesajın -ilk cümle tam manasıyla olmasa da- doğruluğunu değiştirmiyor.
Sevgiler.

@AtamanM Yeterlilik fiilleri (-ebilmek) her daim bitişik yazılır. TDK kuralıdır. Mesajımda da ek olduğunu belirttim - koyarak, yalnızca ismi aklıma gelmediğinden onu yazamadım. Daha sonra gördüğüm mesajlarda "diye biliyorum = öyle olduğunu biliyorum" tarzı olabileceğini de fark ettim ama bu yazdığım mesajın -ilk cümle tam manasıyla olmasa da- doğruluğunu değiştirmiyor.
Sevgiler.
Yanlış olduğu için değil eksik olduğu için beğenmedim, sakin olun :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı