Dövme yaptırmak

Ipar

Picopat
Merhaba arkadaşlar, dövme yaptıran arkadaşlardan bilgi ve tavsiye rica ediyorum.
28 yaşında, kadınım ve benim için dövme, dönem dönem yaptırmak hem istediğim hem de kaçındığım bir işlem oldu.

1) Herkes dövme yaptırıyor ve yıllar sonra etraf bolca dövmeli insan olacak, komik buluyorum.
2) Ne yaptıracağım konusunda kararsızlık yaşıyorum. Sıkılırsam korkusu mevcut. Öneriniz varsa alabilirim, yaptıran arkadaşlar varsa paylaşabilir mi?
3) Hangi bölgeye yaptırmalıyım, görünmesi mi daha iyi görünmemesi mi? Yaptıran arkadaşlar varsa paylaşabilir mi?
4) Acısı olan bir işlem mi, rötuş gerekli mi?
5) Renkli dövmelerde mevcut, siyah ya da renkli olmasının kalıcılık açısından bir farkı olur mu?
6) Sildirmek istersen bir gün, iz kalıyor mu ve nasıl bir işlem oluyor?
7) Dövme bir alışkanlık mı, herkes öyle söylüyor. Vazgeçilebilen bir işlem değilmiş :)
sizlerin kaç tane dövmesi var?

Yardımcı olduğunuz için şimdiden teşekkürler :)

Son düzenleyen: Moderatör:
4) Acısı olan bir işlem mi, rötuş gerekli mi?
Acısı bulunduğu yere göre değişiyor. Mesela elinizin üst kısmınıza yaptırınca oradaki kemiklerle temasta bulununca canınız bayağı yanıyormuş. Boyun tarafına yapılınca ele nazaran daha az can yakıyormuş.
3) Hangi bölgeye yaptırmalıyım, görünmesi mi daha iyi görünmemesi mi? Yaptıran arkadaşlar varsa paylaşabilir mi?
O sizin çalıştığınız yerin yöneticisine bağlı biraz. Karşıysa sırt, kolunuzun üst kısmı gibi görünmeyen yerlere yapın derim.

Görünen bir yere yapmasan, yaptırmanın pek anlamı olmayacak. Görünen bir yere yaptırsan ileride sıkılıp pişman olabilirsin ya da çevreden kaynaklı sebepler sıkıntı olabilir. Sildirme boyuta ve renge göre %100 olmuyor, tek bir seansta olmuyor ve çok acılı bir işlem bildiğim kadarıyla.
Çok mu acılı? insanlar genelde normal bir şeyden bahseder edasıyla anlatıyorlar... :(

2- Yaptıracağınız dövmeyi sanatçı ile birlikte seçin, dövme kişisel bir anlam taşır ki siz sıkılmayın diye, dışarıya iyi gözükmek için yaptırmıyoruz.
3- Nereye yaptırmak istediğiniz size bağlı, ben tüm kol ve sırtıma yaptırmıştım, ayrıca boğazıma da yaptıracağım, sırtımdaki gözükmüyor mesela.
4- Acısı var evet ama dayanılmayacak bir acı değil, uyuşturuyorlar zaten krem ile, acı olayı da kişisel bir şey, acı eşiğine göre değişir.
5- Renkli dövmeleri önermiyorum, güzel görünseler de güneş gördüğü zaman renkleri soluyor, o zaman da kötü duruyor.
6- Sanırım lazer ile siliyorlar fakat iz konusunda doktora danışınız, beğendiğiniz bir dövmeyi sildirmezsiniz zaten.
7- Dövme bir alışkanlık değil, zaten seven, buna kesin karar verenler yaptırmaya başlıyor, genelde küçük dövmeler ile başlanır ve kişinin isteğine göre vücudunda bir bütünlük oluşturulur, fakat evet genelde vazgeçilmiyor.

Gördüğüm kadarıyla hâlâ kafanız çok karışık dövme konusunda, tavsiyem iyice aklınıza yatmadan, iyice yapacağınız dövmeyi kararlaştırmadan dövme yaptırmayın zira o zaman pişman olabilirsiniz.

Dövmenin hiçbir faydası yok ki. Hatta toplum tarafından kötü gözle bakılma riski de var. Bana göre de insan vücudunda çok kötü duruyor.
Dövmeyi havalı görünmek için veya faydası olduğu için yaptırmıyoruz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı